Paylaş
Yazımın içinde ürün adı geçiremediğim için genel adıyla bilinen ve özellikle kullanım alanı nedeniyle geçiş mevsimlerinde rahatça uygulanabilen bilinen adıyla 10 saatlik maskeyi size anlatacağım.
Ciltte kalış süresinden dolayı 10 saatlik maske olarak bilinen maske, leke oluşumu sürecini baskıladığı için genel olarak cilt lekelerinin görünümünün iyileştirilmesi, melazma, hamilelik sonrası oluşan lekeler, akne izleri ve yaşlılık lekelerinde oldukça etkilidir.
Ciltte leke oluşumuna sebep veren melanin miktarının azalmasını sağlar. Belirtmek isterim ki maskenin hedefi cilt lekelerinin iyileştirilmesi olsa da cildin sıkılaşmasına, yüz ovalinin toparlanmasına da etki eder.
İçeriğindeki etkin maddelerden dolayı lekelerin giderilmesinde ve daha homojen bir cilt tonu elde edilmesinde etkili bir medikal maske olduğundan kesinlikle uzman doktor gözetiminde yapılmalıdır. Bu tür uygulamalarda hep yazdığım gibi merdiven altı olarak nitelendirdiğimiz salonlarda lütfen işlem yaptırmayınız.
10 saatlik maske kimlere uygulanabilir?
Kadın–erkek gözetmeksizin her cilt tipine çok rahat uygulanabilir.
Nasıl uygulanır?
Adından da anlaşıldığı üzere 10 saatlik maske ciltte yaklaşık 10 saat tutulduğu için adını buradan alır. Ancak ciltte kalış süresine, lekelerin yoğunluğuna göre karar verilir.
Bu süre 8 ila 12 saat arasında değişebilir. Maske mutlaka bir doktor gözetiminde uygulanmalıdır. Maske, belirlenen sürenin sonrasında hasta tarafından ılık su ile yıkanarak çıkartılır.
10 saatlik maske işleminden sonra devam kremi kullanımına 5–6 ay, güneş koruyucu kullanımına ise her zaman devam edilmesi gerekir.
Maskenin yıkanmasından sonra yaklaşık bir hafta içerisinde uygulama yapılan kişinin cildinde yavaş yavaş soyulmalar başlar ve lekelerin görünümünde bir hafifleme ile renk değişikliği görülür.
İki ila üç hafta sonra ise cilt çok daha parlak, daha ışıltılı, daha dengeli bir görünüme kavuşur.
İnatçı ve koyu lekelerdeki iyileşme süresi 4 ile 6 hafta arası sürebilir.
Uygulama sonrasında özellikle yüksek koruma sağlayan bir güneş koruyucusunun mutlaka kullanılması gerekir.
Genel olarak tek seans uyguladığımız bu maske, istisnai durumlarda iki seans olarak da yapılabilir. Ağrısız ve acısızdır.
Hangi bölgelere uygulanır?
Genel olarak yüz bölgesine işlem yapılsa da boyun ve dekolte bölgesi, bacaklar, kollar ve elin yanı sıra karın bölgesine de gerektiği takdirde uygulanabilir.
10 saatlik maskenin içeriğinde ne var? Kimlere uygulanamaz?
10 saatlik maskenin içeriğinde glikolik asit, azelaik asit, kojik asit, fitik asit ve salisilik asit bulunur. İçeriğinde kimyasal peelinglerde bulunan ve soyucu etkisi olan TCA gibi asitler ve diğer asitler bulunmaz.
Maske içerisindeki etken maddelerden dolayı hassas ciltlerde uygulama sonrasında kızarıklık,
kaşıntı ve gerilme hissi olabilir.
Ancak bu belirtiler 24 saat içinde normale döner.
Hamileler, cildinde açık yarası olanlar, emziren kadınlar ve ilaç hassasiyeti olanlara uygulanmaz.
Paylaş