Paylaş
O gece Guvernör’ün 3 adet 47 yıllık arkadaşı salondaydı ve onlar Guvernör Nuri Özgür’ü dinlerken aralarından başka bir başarı hikâyesi çıkardıkları için ayrı bir sevinç duyuyorlardı.
Bir kişi 47 yıl dostunuz kalabilmişse o kişi artık kardeşinizden yakındır. Artık onların başarısı adeta sizin başarınızdır. Allah arkadaşlarımdan razı olsun, onlar sayesinde Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldım, KOÇ Holding’e CEO vekili oldum, Brisa’da başkanlık yaptım, Pfizer’in Çin Genel Müdürlüğü’nü yaptım, Türkiye’nin en önemli şirketlerini yönettim, şimdi de Rotary’ye Guvernör oluyorum!
Nuri Özgür ortaokulda, 47 yıl evvel, İngiliz Okulu’nda yoluma çıkmıştır, liseyi hep beraber Robert’te okuduk, Boğaziçi’ni tamamladık, sonra ABD üniversitelerine dağıldık.
O hem öğretim üyeliği yaptı, hem de şirketlere genel müdürlük!
Yetmedi, 1985’ten beri de Rotaryen! Eşi Rona ile Harvard, Princeton, Oxford üniversitelerinde eğitim almış 2 evlada sahipler.
Nuri Özgür Rotary’yi “İş ve meslek sahiplerinin çevrelerine, ülkelerine ve insanlığa hizmet etmek için uluslararası platformda bir araya geldikleri bir hizmet kuruluşu” olarak tanımlıyor.
“Siz ne yaparsınız?” diye sorduğumda şu örneği veriyor:
“2001-2002 döneminde ben İstanbul Kulübü Başkanı iken 2 adet TIR satın alıp, içini 12 adet bilgisayar ile donattık. Dar gelirli ailelerin çocuklarının devam ettiği ilköğretim okullarının önünde, okul saatleri sonrası, öğrencilerin bilgisayar eğitimi almalarını sağladık. Sonra TIR’ları TEGV’e bağışladık. Son 7 yıldır 50.000 civarında ilköğretim çocuğu bu iki araç vasıtası ile bilgisayar eğitimi aldılar” diyor.
“Siz kaç kişsiniz?” diye sorduğumda da:
“Bugün Türkiye’de ve Türk Guvernörlere bağlı olarak çalışan, Ön Asya Türk Cumhuriyetleri’nde toplam 235 Rotary Kulübü ve bunlara üye 7.000 Rotaryen bulunmaktadır” diye cevap veriyor.
Guvernörlüğü sırasında da ana projesini şu şekilde takdim ediyor:
“Rotary Sağlık Meslek Lisesi Projemizin hazırlık aşamalarının nihayet sonuna gelmiş bulunuyoruz. 10 dönüm civarındaki arsada, 5 katlı, toplam 6.800 metrekare kapalı inşaat alanı olacak bu dev eserin, her ne kadar sadece kaba inşaatını Milli Eğitim’e taahhüt ettiysek de tüm dostlarım bana, Rotary’ye yakışanının anahtar teslim bir proje olarak, ince işlerinin de tamamlandıktan sonra devredilmesinin olacağını söylüyorlar. Okulda 975 öğrenci eğitim alacak.”
Hayatımda ilk iktisat derslerini 11-12 yaşında Nuri’nin babası, hocaların hocası rahmetli Prof. Dr. Feridun Özgür’den aldım. Küçücük çocuklara bile, yumuşacık konuşma tonu ile, sohbet yaparken ders verirdi. Nuri’nin konuştuğu gece onun da salonda olduğuna iman ettim.
Çatal-bıçak tutmayı, fincanda çay içmeyi, kısacası sosyalleşmeyi de, yine 11-12 yaşlarında,Osmanlı hanımefendisi annesi Fazilet Hanımefendi’den Osmanbey’deki apartmanlarında hayatımda ilk defa gördüğüm Kış Bahçesi’nde öğrendim.
İnsan 50 yaşına kadar hayatla yarışıyor. 50’li yaşlarda durulmaya başlıyorsun. Ancak çevrenle birlikte olursan hayattan keyif alacağını öğreniyorsun.
Çevrendiklerin başarısı gerçek anlamı ile gurur vermeye başlıyor.
Geçen akşam Nuri Özgür bana hem keyif verdi hem de beni gururlandırdı!
Paylaş