Mutlu olduğunuzda, size bu mutluluğu kazandıran erdemleri sonradan kaybetmeyin

Hoşgeldin Kasım Ayı.Oldukça hareketli olan bu kasım ay’ının burçlarınıza göre etkisini mahmure.com sayfasından okuyabilirsiniz.Şimdi gelelim bugünün gökyüzünde neler var.

Haberin Devamı

Ay aslan burcunda ilerliyor. Bugün yaşanılan olayları kişisel bazda algılamamaya özen gösterin. Venüs gezegenin 29 derece Terazi burcunda gerilemeye başlamasıyla birlikte geçmiş ilişkilerinizdeki pişmanlıklar bugünkü hayatınıza farklı bir şekilde yansıyabilir ve bunu bir şekilde dönüştürmek zorunda kalabilirsiniz. Bugün kendinizi yorgun, telaşlı ve sanki bir şeyler elinizden kayıp gidiyormuş gibi hissediyor olabilirsiniz.

Bu Venüs’ün sizde uyandırdığı geçici bir etkidir. Bir an önce bitirmek ve kurtulmak istediğiniz konulardan aslında kurtulamadığınızı görebilirsiniz. Hiç aklınızda olmayan bir şeyi bugün tercih etmiş bir şekilde kendinizi bulabilirsiniz. Bu yüzden neyi seçtiğinize ve ne yönde ilerlemek istediğinize iyi karar vermelisiniz. Değer veya değersizlik duygunuzu ilişkinizde tespit ederken biraz daha kontrollü olmayı tercih edin.

Gelelim günün Tavsiyesine;

“Başkaları Ne Der?” Korkusu

Haberin Devamı

 Çevrenizdeki insanları, inceleyin. En çok dikkat ettikleri ve önem verdikleri kavramlardan biri “Başkası ne der?” düşüncesidir. Özellikle küçük ve kapalı topluluklarda bu hat safhadadır. Bazen öyle olmadığını sert ve kırıcı bir dille söyleseler bile onlar için önemli olan başkalarının ne düşündüğüdür. “Başkaları ne der” korkusu zaman içinde eleştirilme korkusuna dönüşür. Eleştirilmek kendini düzeltmek için bir fırsat değil de vazgeçmek, yapmamak, korkmak ve sinmek için bir emir gibi telaki edilmeye başlar. Bir süre sonra artık “kendileri” için değil, “Başkaları” için yaşamaya başlarlar. Hatta bu uğurda hayallerinden bile vazgeçenler vardır. Başkaları için yaşadıklarından, bu karmaşa içinde kendilerini kaybetmeye başlarlar.

“El” in söyleyeceklerinden ürkerek fikirlerini ortaya koymaktan kaçarlar. O kadar kaçarlar ki, fikir üretmeyi bile bırakırlar ve sadece “El ”in kendileri için uygun gördüğü bir hayat yaşarlar. Bu hayatın içinde tutkuya, arzulara, heyecana ve hatta çocukluğa bile yer olmadığı için mutluluk kavramı hayatlarından çoktan uçup gitmiştir. Kendi boyun eğilmişlikleri ve bastırılmışlıklar içinde neden yaşadıklarını bilmedikleri bu hayatı sürdürürler.

Haberin Devamı

Elbette içinizde bu kadar uç noktada yaşamayanlar da var. Ama ister uç olsun ister orta, eğer birilerinin düşüncelerinden korkarak vazgeçtikleriniz varsa hayatta, mutluluk hanenizde eksileri çoğaltan “Keşke” lerinizi taşıyorsunuzdur beraberinizde. Toplumsal kurallar bizlerin bütünlüğünü sağladığı için tamamen göz ardı edilmemelidir tabi ki. Ama her şeyinizle onlara bağlı kalmak ya da sizin için gerçekten önemli olan, mutluluğunuzun kaynağı olacak bir şeyi terk etmek, topluma değil size zarar verecektir.

Şöyle düşünün. Belki yapmayı düşündüğünüzü dile getirdiğinizde, toplum sizi yadırgayacaktır. Ama onu yapmayı başardığınızda aynı toplum sizi alkışlayacaktır.

Haberin Devamı

Her zaman için bir risk söz konusudur. Eğer başkalarının ne diyeceğini umursamadan yola çıktığınızda başarısız olursanız, aynı toplum bu sefer sizi dışlayacaktır. Ama yapmak istediğiniz şey geçici bir heves değil de gerçek tutkunuzsa, eninde sonunda başarıyı yakalarsınız.

Bu yüzden başkalarının ne diyeceğini düşünmek yerine, üstünde durmanız gereken nokta; topluma rağmen göze alacağınız şeylerin heves mi yoksa hedef mi olduğunun ayrımına varmaktır.

Mutlu günler dileriz.

 

Yazarın Tüm Yazıları