Londra’da İzmir farkı

İNGİLTERE’de İzmir adı geçen her şeyin peşinden koşuyorum. Bu kez de Londra Turizm Fuarı’ndaki standımızı ilk günden ziyaret ettim.

Haberin Devamı

 

Dünyanın bu en büyük ve en kapsamlı turizm fuarında, Türkiye oldukça büyük bir stand ile yer aldı. Ama beni en çok sevindiren İzmir’in, İzmir Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla farklı bir stand olarak yer almasıydı. Türkiye dışında sadece Belek ve İzmir’in ayrı bir yeri var ki, bu müthiş vizyonları nedeniyle İzmir Kalkınma Ajansı’nı kutluyorum.


BAKANDAN ZİYARET VE ŞAŞKINLIK
İZKA ile birlikte İzmir Ticaret Odası, İzmir Valiliği Yatırım Kalkınma Koordinasyonluğu, Bergama Belediyesi gibi resmi veya özel farklı kurum ve kuruluşlar da İzmir’i temsil ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye standından sonra İzmir standını da ayrıca ziyaret etti. Hatta İzmir’in ayrı bir standı olduğunu kendisine söylediğimde ‘İzmir’in ayrı standı mı var’ dedi. İzmirli turizmcilerin kısıtlı zamanda da olsa kendilerini Bakan’a anlatma imkanı bulması sevindiriciydi. Fuara katılan turizmciler ve katılımcılarla da görüşüp fikir aldım. Aslına bakarsanız İzmir adına çok da sevindirici bir gelişme olduğu söylendi. Ayrıntıları sizlere pazar günü aktaracağım. Önemli olan İzmir’in hak ettiği şekilde tanıtılması ve değerini bulması. Londra’da en azından bu yönde çok önemli bir adım atılmış.

Yazarın Tüm Yazıları