Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Akrepler’in dönemi

Aslında bu, geç kalmış bir yazı. Akrep özelliklerini Güneş'in Terazi Burcundaki yolculuğunun bitip Akrep burcuna girdiği 24 Ekim günü anlatmalıydım. Üstelik o sırada Merkür de Akrep burcundaydı.

Merkür şimdi Yay burcunda dolaşıyor fakat, Güneş Akrep burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Henüz bu yolculuğun başında. Yani Güneş, ikinci on günlük devreye bile girmedi.

Güneş'in bu konumu iktidar duygularının öne çıktığı bir devreyi işaret ediyor. Çünkü Akrep, sahip olmak, yönetim ve organizasyonu sembolize eden bir burç.

Su grubunun sabit elemanı olan Akrep tiplerinin diğer suyun elemanı olan Balık ve Yengeç'ler gibi son derece güçlü sezgileri vardır. Suyun hassasiyetine sahip oldukları için oldukça alıngan oldukları söylenebilir. Kendilerine dönük ve duygularını gizlemeyi kolayca başardıkları için alınganlıklarını da ortaya koymaz, hemen hemen hiç belli etmezler.

Tabii bu durum pek olumlu değildir. Özellikle de alındıkları kişi için. Çünkü alındıkları konuyu kafalarının içinde kurar, büyütür, kinlenir ve çoğu zaman bunun hesabını sormayı düşünürler. Uygun zamanı bekler ve asla unutmaz. Çünkü Akrep'ler son derece zeki ve hafızaları kuvvetli tiplerdir. Kararlı ve planlı davranma konusunda onlardan daha azimlisini bulamazsınız. Üstelik bir işin nasıl gelişeceği ve sonuçlanacağı hakkında Akrepler'in kesin ve tutarlı ön görüşleri vardır. Bir kez sonuçlandırmak için karar verdilerse, sonuç olumsuz gibi gözükse bile çalışmalarını sonuna kadar sürdürür. Hem de bir sihirbaz ustalığı ile. (Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları