Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Öğrendiklerinizi reddetmeyin

Gerçeklerin ne çok yüzü varmış da haberimiz yokmuş. Şu anda yaşadıklarımız bunun tipik bir göstergesi. Bugüne kadar bildiğimiz doğrular, öğrendiğimiz gerçekler o kadar hızlı değişiyor ki, inançlarımız ve bildiklerimiz kökten sarsılıyor. Sarsılmakla kalmıyor bizi hepten değiştiriyor. Fakat bu hiç de öyle kolay olmuyor. Düşünmeye başlıyoruz ve düşüncelerimiz karman çorman oluyor. Hayatın hangi ucundan tutup neyi inceleyeceğimizi, neyin peşinden gideceğimizi bilemez hale geliyoruz.

Sorular kafamızın içinde büyüyor. Buna bağlı olarak da endişelerimiz artıyor. Ve giderek işin içinden çıkılmaz bir noktaya doğru büyük bir hızla gidiyoruz. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kavrayamıyoruz.

En iyisi, aklımıza yatan, mantığımızın kabul gösterdiği bir ‘‘doğru’’ bulmak ve onun peşinden gitmek, desek... Bunu da diyemiyoruz. Çünkü, şimdiye kadar öğrendiklerimizle akıl yürüttüğümüze göre, mantığımız da bu edindiğimiz bilgiler ışığında bize yol göstermedi mi? Ve bunun sonucunda şimdiye kadar öğrendiklerimizin yanlış olduğunu anladığımıza göre aklımız da bizi şaşırtabilir, pekala...

İşte, burada tıkanıp kalıyoruz. Çünkü, düşüncelerimizin hepsi öğrendiklerimizin bir sonucu. Tabii ki, insanın böyle bir beyin yıkama işlemine ihtiyacı yok. Çünkü, az önce anlattıklarımın tamamı gerçeklere bakışın bir boyutuydu. Fakat, başka başka boyutları da var. Ve bütün bunları söyledikten sonra hızla değişen gerçeklere daha başka bir boyuttan bakalım. (Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları