Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Kendinizden uzaklaşmayın -2-

Futbolcunun maç esnasında yediği tekmeyi hissetmeyip koşmaya devam etmesi ve maçtan sonra da hastanelik olması, o sırada kendisinden tamamen uzaklaşmış olan zihnin tipik bir örneği. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ancak konumuz kişinin kendisine yönelmesi olduğu için sanırım daha başka örnekler vermeye gerek yok. Peki insan, kendisinden nasıl uzaklaşmayacak? İnsan, bütün dikkatini bir işe yönelttiği zaman yaptığı işin dışında aynı zamanda başka bir şeyle meşgul olamaz, diyeceksiniz. Fakat o işi yapanın kendisi olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Duyguları, duyu organlarının algıladıkları, düşünceleriyle bir bütün olan insanın zihnini kendisinin dışındaki bir noktaya odaklaması, kendisinden uzaklaşması anlamına geliyor. Tabii bunun sonucunda da kendisiyle ilişkisi kesiliyor. Kendi içinde meydana gelen değişim ya da oluşumlardan haberdar olamıyor. Bu durum kendi içinde olmayıp dışardan gelen etkilerin sonucunda da meydana gelebiliyor. Kişinin bunları fark etmesi mümkün olamıyor.Taa ki olanlar olup açığa çıkıncaya kadar.

İnsanın içinde veya dışında meydana gelenlerin ona yansımasıyla birlikte gelişen durum kaçınılmaz boyutlara ulaşıp tamamen açığa çıktığı zaman artık kişinin yapabileceği bir şey de kalmamış oluyor.

Bir şey ancak oluşum aşamasında müdahale edebilirsiniz ve istediğiniz yöne yöneltebilirsiniz. Oluşum tamamlandıktan sonra yapabileceğiniz tek şey var; o da kendinizi olanlara bırakmak. Direnç göstermenin hiçbir faydası olmaz. Tersine durumunuzu daha da zorlaştırırsınız.. Hayatınıza, olaylara, gelişmelere hakim olmak istiyorsanız, uyanık bir zihinle kendinizden uzaklaşmamanız gerekiyor, diyorum, Yasemin’ce...



Yazarın Tüm Yazıları