Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Kainatın sırları -2-

Neo Spritüalizm’in kurucusu Bedri Ruhselman yaşadığı bu olayı anlatırken, ‘'Tesadüf diye bir şey yoktur. Ben bir gece önce merak ettiğim sorunun cevabını bu şekilde aldım’ diyor. Yani karşılaştığı örümceğin ateşin yanındaki yuvasına gitme konusunda gösterdiği sıradışı ısrarlı tutumu ve kendisini yakışının ardında çok daha anlamlı bir anlatımın gizli olduğuna işaret ediyor.

Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Son derece acıklı ve kötü gibi görünen bir olayın ardında derin bir anlam gizli olabiliyor. Tıpkı örümcek örneğinde olduğu gibi.

Hayvanların genel davranışının tersine örnekteki örümcek, yuvasına gitmek için o kadar büyük bir gayret içinde ki, bile bile kendisini ateşe atmaktan çekinmiyor.

Yuvasına gitmek için neden bu kadar ısrar ediyor? Ölümü dahi göze almasına neden olacak kadar önemli onu yuvasına çeken ne çeşit bir bağlantısı olabilir?

Aslında ne bu soruların, ne de verilecek mantıklı cevaplar bulmaya çalışmanın önemi yok. Önemli olan bu olayı yaşayan kişinin bütün bunları izlemiş olması ve bundan bir sonuç çıkartmış olması... Zira Ruhselman bu gözlemin ardından düşünmüş olduğu sorunun cevabını bulmuş. İşte önemli olan bu!

Ve bizim de etrafımızda örümceğin davranışları kadar tuhaf, anlaşılmaz pek çok olay meydana geliyor. Ve bunlar o sırada bizim endişe, merak, kaygı ya da sorunlarımıza ışık tutacak nitelikte oluşuyor.

Ancak, aramızdan acaba kaç kişi karşısına çıkan bu mesaj niteliğindeki olayların farkına varabiliyor? Değerlendirip kendisine bilgi olarak mal edebiliyor?

İşte, kainatın sırrı burada gizli. Yani yaşadığımız hayatın içinde saklı. Bulup çıkartabilen, evrenin sırlarını keşfetmeye başlıyor, diyorum, Yasemin’ce...



Yazarın Tüm Yazıları