Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Deprem Rüyaları

Son günlerde en fazla dinlediğim şey, deprem rüyaları. Yani depremden önce rüyalarında deprem olduğunu görenler.

Bu rüyaların en dikkat çekici tarafı ise ortak noktaların aynı olması. Özellikle de hemen bütün deprem rüyalarında 'dalga' görülmesi.

Dalgalı deprem rüyalarını 'Ayşe Arman'ın köşesinde de görünce artık yazmak gerektiğini düşündüm. Zaten o da bana gönderme yapmış.

Rüyalarını anlatanların büyük bir bölümü İstanbul’da yaşayanlar. Ve gördükleri yer de çoğunlukla yaşadıkları yer oluyor. Ancak aralarında farklı yerleri görenler de var. Hatta Amerika’yı görenler bile...

Ancak, bu rüyaların ortak noktası az önce de belirttiğim gibi hemen hepsinde 'dalga'nın ortak olması.

Büyük bir dalga geldiğini görüyorlar. Çok büyük bir dalga. Ve arkalarından gelmekte olan dalgadan kaçıyorlar. Kimileri tek başına, kimileri sevdiklerini alarak kaçıyorlar.

Bazıları yine büyük bir dalganın geldiğini ve bundan kaçmaya çalışırken dalganın geçip gittiğini görüyorlar. Fakat arkadan çok daha büyük bir dalganın daha gelmekte olduğunu görüp yine kaçmaya çalıştıklarını anlatıyorlar.

Belli ki, bu dalga denizden geliyor. Kimileri denizi açık biçimde görürken kimileri de sadece büyük bir dalga gördüklerini söylüyorlar.

Deniz, dalga ve ıslaklık deprem rüyalarının ortak motifi. Bu demektir ki, depremin merkezi deniz. Zaten yapılan çalışmalar fay hattının Marmara Denizi’nin altından geçtiği sonucunu bildiriyor.

Rüyalara gelince... Bunların ‘‘haberci rüyalar’’ olduğunu söyleyebilirim, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları