Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Kıyafetlerin etkisi

Nereye gidiyorsanız, gittiğiniz yere uygun kıyafet giymeye özen gösteririz. Evde kullandığımız giysilerle sokaklarda gezmeyiz. Ya da bir düğüne giderken giydiğimiz elbiselerle çarşı-pazar dolaşmayız.

Tabii bu arada tarzımız, kendimizi iyi hissettiğimiz renk ve modelleri de belirtmek gerekiyor.

Romantik, klasik, spor kıyafetlerin hangisinin içinde kendimizi daha güvenli ve iyi hissediyoruz, bunu mutlaka tesbit etmelisiniz. Çünkü, üzerinizdeki kıyafet, bilinçaltınızı etkiliyor ve ruhsal durumunuz üzerinizde gözle görülür derecede büyük bir etki yaratıyor. Hem de siz bunu hiç düşünmediğiniz, farkında bile olmadığınız halde.

Spor bir kıyafet giydiğiniz zaman nasıl yürüyorsunuz? Bir de şık kıyafetler içinde nasıl durduğunuza bir bakın.

Aslında siz farkında olmadan üzerinizdeki kıyafete uygun şekilde hareket etmeye başlarsınız. Şimdi bunları bilerek giyinin ve yürüyüşünüze, duruşunuza, kendinizi nasıl hissettiğinize dikkat edin.

Biçim ve renkler insanın bilinçaltının derinliklerini öylesine kuvvetle etkiliyor ki, davranışlarımıza varıncaya kadar etkiliyor. Hatta düşüncelerimizi, duygularımızı dahi etkileyebiliyor.

Din adamlarının özel kıyafetler giymesinin altında böyle bir bilgi var. Aslında şekil ve renklerin bilinçaltımızın derinliklerinde bulunan bazı bilgileri harekete geçirdiği biliniyor. Ancak, bunların açığa çıkışı pek açık seçik ve de anlaşılır olmuyor. Ama en azından kendimizi iyi ya da kötü hissetmemize neden olduğunu biliyoruz. Ve kendinizi kötü hissettiğiniz zaman hemen gidip üzerinize bir şeyler giyinin. Tabii kendinizi en iyi hissetiren hangisi ise, onu giyip çıktığınız anda sihirli değnek dokunmuş gibi olacaksınız, diyorum, Yasemin’ce...



Yazarın Tüm Yazıları