Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Astral ışık

Bazen alaca karanlıkta, bazen de özel durumlarda eşyaların üzerinde görülen ışıltılı bir parlaklık olarak tarif edilir. Eski Hint inanışında 'Akaşa' olarak tanımlanan 'Astral ışık' Eski Yunan’da 'Ether', Hıristiyan ve Müslüman inanışlarında ise iyilik ve kötülükleri yazan meleklerin tuttuğu kayıtlar olarak bilinir.

Bütün öğretilerde dünyada olan biten ne varsa, bütün bunların kaydının tutulduğuna dair inanış vardır. Bu inanca göre bazı özel kişilerin (inisiye) bu kayıtları görebildikleri, bir film izler gibi dünyanın ya da bir kişinin bütün geçmişini izleyebildikleri söylenir.

Mesela kayıp medeniyet Atlantis ve Mu hakkında bir çok tarif ve bilgi veren Rudolf Steiner, Edgar Cayce, Madam H. P. Blavatsky’nin bilinen tarih öncesine ait verdikleri bilgileri akaşik kayıtlara girerek ortaya çıkardıkları iddia edilmektedir.

Dünyada meydana gelen hiçbir şeyin kaybolmadığı fikri bilim insanlarının da kafasını meşgul etmektedir. Hatta bu görüşten yola çıkarak bir cihaz geliştirilmeye çalışılmış ve bununla Napolyon’un uzaydaki sesini kaydetmeye uğraşmışlardır. Ancak bu çalışmanın sonuçları hakkında daha sonra herhangi bir yayına ben rastlamadım. Bu nedenle başarıp başaramadıklarını bilmiyorum.

Ancak astral ışığın alaca karanlıkta görülebildiğini, dikkat eden herkesin de bunu görebileceğini biliyorum. Şayet dikkat edecek olursanız, ağaçların, insanların hatta ufuk çizgisinde ya da dağların üzerinde hiçbir ışık olmadığı halde parlak bir katman şeklinde astral ışığı görebilirsiniz.



Yazarın Tüm Yazıları