Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Başaklar

24 Ağustos gününden beri Güneş, Başak burcunda parlıyor. Ve burcun özelliklerinin açığa çıkmasını sağlıyor.

Bakireliğin ve temizliğin tanrıçası Artemis, elinde tuttuğu bir demet başak ile resmedilir ve Başak burcunun özellikleriyle birleştirilir.

Bir Başak, İkizler gibi hızlı hareket etmez. Aslında her ikisinin de yöneticisi Merkür’dür. Kabına sığamayan, şekilden şekile giren, bulunduğu yerin biçimini hızla alan, madeni 'civa' olan Merkür.

Ancak, Merkür’ün Başak burcundaki özellikleri İkizler’den farklı biçimde görünür.

Zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize eden Merkür, Başak burcunda kritik eden, titizlenen, kılı kırk yaran bir tavırla ortaya çıkar.

Kısa süreli, anlık işler ona göre değildir. Kısacası o, maraton koşucusudur. 100 metrelik kısa mesafe yarışlarında Başaklar’a rastlayamazsınız. Tabii doğum haritasında başka etkiler yoksa...

Bütün Merkür tipleri gibi o da kolay karar vermez. Fakat, diğerlerinden farklı olarak o bir kez karar verdikten sonra kolay kolay vazgeçmez. Hem de ne olursa, olsun. Her türlü sert ve ağır koşula tahammül eder. Caydırıcı her türlü sorunla başa çıkar.

Belki yavaş hareket eder. Fakat, bir kez harekete geçtikten sonra buldozer gibi önüne çıkan her türlü engelin de üzerinden geçip gider. Ve hedefine ulaşır.

Başaklar aşk konusunda da bundan farklı davranmazlar. Bir kez aşık olduktan sonra büyük bir sabırla aşkının yolunu gözler. Elde edinceye kadar uğraşır. Ve kolay kolay vazgeçmez.



Yazarın Tüm Yazıları