Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sevenlerin arasındaki iletişim

Bunun adına ister telepati deyin, isterseniz sevenlerin arasındaki görünmez bağlar deyin... Adı ne olursa olsun, anne-çocuk, kardeşler ve birbirini seven insanlar arasında henüz bilimin keşfedemediği bir iletişim var.

Gözle görünmeyen bu iletişim bazen açıkça anlaşılır biçimde oluşuyor. Bazen de duygu ya da his olarak insanın içine doğuyor. Kimi zaman da uyurken rüya şeklinde apaçık görülüyor.

Şimdi bütün bunları ne diye anlatıyorum? Bana gelen yüzlerce e-mail ve faksların, sevdiklerinden haber alamayanlarla dolu olduğunu görünce içim burkuldu. Bunlar için ne yapabilirim diye düşündüm ve ilk aklıma gelen yöntemi anlatmaya karar verdim.

Aslında bu size çok fantastik gelebilir. Fakat, uzaklardaki yakınlarını merak eden ve onlardan hiç bir haber alamayanlar, bu yöntemi uygulayıp bilgilenebilirler. Çünkü insan, mucizevi bir varlık. Ve sırları hala çözümlenebilmiş değil. Yeter ki, siz kuvvetle ve istekle sevdiğinizle ilişki kurmaya çalışın.

Önce büyük bir merak, heyecan ve istekle sevdiğiniz kişiyi düşünün. Onu tanıdığınız haliyle zihninizde görmeye çalışın. Kuvvetle hayal edin.

Sonra rahatsız edilmeyeceğiniz sakin bir köşeye çekilin. Zihninizdeki tüm düşüncelerden kurtulmaya çalışın. Bu biraz zor olacak. Bunu sağlamak için en rahat olacağınız biçimde oturun. Bedeninizi ve zihninizi gevşetmeye çalışın.

Gevşemeyi, önce bütün kaslarınızı kuvvetle sıkıp sonra bir anda bırakarak sağlayabilirsiniz.

Burnunuzdan derin soluklar alın. Sanki bir çiçeği kokluyormuş gibi içinize derin bir nefes çekin. Sonra bu nefesi yavaş yavaş bırakın. Nefes alırken bedeninizin gevşediğini düşünün.

Dikkatinizi nefesinize odaklayın ve zihninizde sevdiğiniz kişinin hayalini oluşturun.

Dört-beş nefes aldıktan sonra normal nefes almaya başlayın. Bir süre normal nefes aldıktan sonra tekrar derin ve yavaş yavaş nefes alın. Bu çalışmayı bir kaç kez tekrarlayın. Zihninizde her hangi bir görüntü oluşmuyorsa, kendinizi fazla zorlamayın.

Bu çalışmanın ardından uyku hali oluşuyorsa, kendinizi uykuya bırakın. Uyanık zihinle algılayamadığınız sevdiğinizin görüntüsü bu kez uyku sırasında rüyanızda canlanabilir. Ve merak ettiğiniz kişinin hangi durumda olduğunu rüyanızda görebilirsiniz.

Saf bir niyet ve kuvvetli bir istek halindeyken bu çalışmayı yapacak olursanız, sevdiğinizle iletişim kurabilirsiniz.

Bu iletişimi, sizin yüreğinizden ya da beyninizin bilinmeyen dalgalarının sevdiğinizin yüreğine ya da beynine ulaşan bilgiler şeklinde düşünebilirsiniz. Ve de ondan size akan bir çeşit görünmez telefon gibi iletişim kurulduğunu hayal edebilirsiniz.

Böyle bir şeyin olamayacağını düşünmeyin. Çünkü, bu düşünce sizin irtibat kurabilmenize engel olur. Ayrıca, bu tür iletişimlere ilişkin pek çok örnek var. Hatta bunlardan biri daha geçen gün yaşandı; annesini arayan çocuk, aramaktan yorulup uyuyakaldığı bir sırada rüyasında annesinin ‘‘beni kurtar’’ dediğini görüp arama çalışmalarını başlattıktan bir süre sonra annesine kavuştu.

Aşırı yorgunluğun verdiği doğal gevşemeyle isteğinin yarattığı iletişim sayesinde rüya kanalıyla annesiyle iletişim kurmuş oldu. Bu iletişimi siz de şuurlu iradenizle gerçekleştirmeniz mümkün. Yeter ki, kendinize ve isteğinizin gücüne inanın, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları