Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ayaklarınızı tanıyın

Bedenimizin en cefakar organı olan ayaklar hakkında ne biliyorsunuz?

Yüzünüz, elleriniz hatta vücudunuza gösterdiğiniz ilginin küçük bir bölümünü ayaklarınıza gösteriyor musunuz?

Bütün yükümüzü çeken ayaklarımız, ne yazık ki en son aklımıza geliyor. Zaman zaman ağrıyıp sızlamasa belki aklımızın ucundan bile geçmeyecek. Neyse ki, bazen isyan ediyor da dikkatimizi onlara yöneltip ilgileniyoruz.

Aslında yüzümüze, ellerimize gösterdiğimiz özeni ve dikkati ayaklarımıza da göstermemiz gerekiyor. Hatta daha da fazla. Neden mi?

Kanımızın boşaltım organı ayaklarımız olduğu için... Ve şayet bu işlem olmazsa, hasta oluruz.

İşte böylesine önemli bir görevi üstlendiği için ayaklarımızı tanımalı, onlara gereken ilgiyi göstermeliyiz. Böylece sağlık sorunlarıyla karşılaştığımız zaman ayaklarımızın belli noktalarına yapacağımız masajla çok daha sağlıklı olmayı da öğrenebiliriz.

Ayakların önemi

Dünyada yaşayan her canlının bir sinir sistemi var. İnsanlarda, her organın bir damar sistemi, bir de kılcal damarlar sistemi olduğu biliniyor.

Refleksoloji yalnızca kılcal damarlar sistemi ile ilgilenir. Kılcal damarlar topluluğu ayaklara ve ellere kadar giderler. Kanın boşaltım organı olan ayakların belli noktalarına taşırlar ve orada boşaltırlar. Burada eller by-pass görevi yaparlar. Eğer boşaltım olmazsa, kişide hastalıklar başlar.

(Perşembe: REFLEKSOLOJİ)



Yazarın Tüm Yazıları