Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sakin olmanın sırları

Her türlü hastalığın kaynağı huzursuzluk. Tedirgin edici duygular ve endişelerin yarattığı gerilim. Ve bütün bunlarla iç içe yaşayan insan. ‘‘Ne olur, bir parça sakin kalabilsem!’’ dediği halde bunun için ne yapacağını bilemeyenler için; Paul Wilson’dan sakinliğin son derece basit, uygulanabilir sırları...

Hürriyet reklam servisinden Teri Roditi bunları okurken bana dönüp ‘‘Aslında bunların hepsini biliyoruz, fakat, uygulamıyoruz’’ dediğinde şöyle cevap verdim;

‘‘Çünkü, birilerinin tavsiyelerine ihtiyacımız var.’’

Ve ben şimdi, hemen bugünden itibaren uygulamaya başlamanızı tavsiye ediyorum.

- Bir parça sessizlik taşıyın:

Bütün dikkatinizi sessizliğe yöneltin. Tabii bunun için önce sessiz bir köşe seçmeniz gerekiyor. Sonra konsantre olun. Sessizliğin size geldiğini anlayacaksınız, onu dinleyin. Sonra da bu sessizliği gittiğiniz her yere götürün.

- Zaman harcayın:

Çok çalışan insanlar hiçbir zaman eğlenceli aktivitelerle vakit geçirmezler. Fakat, çok çalışan insanlar için eğlenceli geçirilen zaman, harcanmış vakit sayılmaktan çok uzaktır.

- Nefesinizi dinleyin:

Nefesinizin sesine konsantre olduğunuzda, soluk alıp verdiğinizi gerçekten duyduğunuzda, kendinizi son derece huzurlu hissedeceksiniz. Bunun için derin soluklar alın. Ve bir çiçeği kokladığınızı hayal ederek nefesi içinize çekin.

(Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları