Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Piramitler ve psişik güçler

Meraklılar için (Özellikle yeni başlayanlar ve nereden başlayacağını bilemeyenlerin uzun süredir sordukları bir konu olduğu için) çok yeterli ve derli toplu şık biçimde biraraya getirilen kitaplardan söz etmek istiyorum.

Bir zamanlar ‘‘Bilim Araştırma Merkezi’’ adı altında toplanan grubun o sıralar yapmış oldukları incelemeleri küçük kitaplar biçiminde bir çeşit dizi halinde yayınlamışlardı. Şimdi bütün bu kitapları on cilt halinde bulabilirsiniz.

‘‘Spiritoloji Parapsikoloji Ufoloji’’ başlıklı bu kitaplar ‘‘Başkent Ofset Ltd. Şti. tarafından basılmış.

Başkent Ofset'in sahibi Tuncer Ertem bizzat beni ziyaret edip kitapları bıraktığında bunun yeni bir çalışma olduğunu sanmıştım. Ne var ki, sayfaları açtığımda Haluk Egemen Sarıkaya'nın bir zamanlar oluşturduğu dinamik ve heyecanlı grubu tarafından o zamanlar büyük özveriyle hazırladıkları kitaplar olduğunu anladım. Doğrusu zamanında ciddi bir misyon yapmış ve Türkiye'de yeni bir uyanışın başlangıcını oluşturmuşlardı.

Şimdi bu minik kitapların biraraya getirilmiş halini gördüğüm zaman çok memnun oldum ve derhal bunlardan herkesi haberdar etmem gerektiğini düşündüm.

Düşündürücü ve insanın düşüncelerine yeni boyutlar kazandırıcı niteliği ile meraklıların kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken kitaplar olduğu düşüncesini taşıyorum.

Bu kitapların içinde aradığınız, merak ettiğiniz hemen her konuda yapılmış araştırmaları bulabilirsiniz. Ben buraya dokuzuncu cildin başlangıcında yer alan ‘‘Piramitler’’ (Bu konu zamanında tek bir kitap olarak yayınlanmıştı) başlıklı bölümden kısa bir pasaj aktarıyorum;

PİRAMİT İÇİNDEKİ OLAĞANÜSTÜ HALLER

Piramit biçimindeki bir mekan düzeneğinin içinde oturan, yatan, uyuyan ve meditasyon yapan ve böylece piramit enerjisiyle çeşitli şekillerde temasa geçenlerin bu deneyimlerinde bazı ortak noktalara rastlanır. Piramit mekanının beşer üzerindeki psişik etkisini anlamak bakımından incelenmesi gereken bu noktaları şöylece sıralayabiliriz.

1- Piramitin içinde insanları rahatsız edici değil de daha ziyade hoşa gidici mahiyette olan bir ‘‘tecrit edilme’’ hissi gelir. Piramitin dışındaki faaliyetlerden gelen seslerin işitilmesine, vibrasyonlarını hissedilmesine rağmen, bunlar sadece, dikkati çekmeyen, tali bir tarzda algılanırlar. Böylece kendi dünyasına çekilen süje, bazen bu hissi bir ormanın derinliklerinde veya bir göl kenarında yalnız başına bulunmaya benzetebilir.

2- Süje (Denek) piramite girdiğinde, bir güvenlik hissi hakim olur. Issız yerlerde kurulan piramit çadırlarda geceleri kalmış olan şahıslar, piramite girmeden önce korku ve huzursuzluk hissetseler dahi, içeriye adım atar atmaz tüm endişenin yok olduğunu belirtmektedirler. Ayrıca yukarıda bahsedilen ‘‘tecrit edilme’’ veya ‘‘yalnızlık’’ hissinin yanısıra, sanki piramidin içinde, ‘‘hami varlığa’’ benzetilebilecek ‘‘koruyucu’’ bir varlık mevcutmuş gibi geldiği de olur.

3-Piramit mekanında bir süre kalan bir çok kişi, bir huzur, barış ve sükunet hali yaşadıklarını rapor etmişlerdir. Piramitin içindeyken düşmanlık hislerinin ve öfkenin çözülüp yok olması sözkonusudur. Süje (Bu deneyi yapan kişi), üzerine bir huzur hali geldiğini farkeder farketmez, hayatın tüm sorunlarını aklına getirmeye ve üzerinde düşünmeye çalışmış fakat gerginleştirici bütün düşüncelerin uçup gittiğini görmüştür. Bir başkası ise, piramite sorunlara gömülmüş bir halde girdiğini, fakat yaklaşık 1 saat sonra piramitten çıktığında bu sorunların ne olduğunu dahi hatırlayamadığını açıklamıştır.’’

Bunlara ilave olarak beş izlenim daha var. Merak edenler bu kitapları edinip öğrenebilirler.

Tabii bütün bunların üzerine insanın içinden ‘‘hakikaten öyle mi, değil mi’’ anlamak için piramitin içine girmek geliyor. Şimdi aklıma geldi bir zamanlar tanıdığım biri Keops Piramidi'nin küçük bir modelini yapıp başını içine yerleştirecek biçimde deneyler yapmıştı. Ayrıca, içinde yatacağı büyüklükte bir piramit yapmayı bile düşünenleri tanıyorum. Belki deney yapmak için böyle bir şey yapılabilir fakat, uyumak için bunu tekrar düşünmek gerek. Doğrusu ölüler için yapılan bir yere dirilerin girmesi pek anlaşılır gibi gelmiyor bana, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları