Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bir Yengeç’i tanıtmak (2)

Yengeç, korkularını genellikle Ay'ın delice şakalarıyla örter ama o korkular her zaman onun içindedir; gece gündüz gölgeler içinde gizlenen isimsiz tehlikelerin belli belirsiz korkusunu hisseder. Karamsarlık hiç yakasını bırakmaz. Ne var ki o, bu korkuları yenmeyi öğreninceye kadar, korkular onun yüreğinin derinlerinde dolaşır ve ne zaman çok yükseklere uçmaya kalksa keyfini kaçırır.

Öylesine duygusal, öylesine hassas ve öylesine kırılgandır ki, sert bir ifade, ses, hatta bakışınızdan bile alınabilir. Fakat, onun ne derece derinden yaralandığını anlamanız neredeyse imkansızdır. Ama Yengeçleri tanıyorsanız, onun kabuğuna çekilmesinden, sessizce içine kapanmasından derhal anlayabilirsiniz. .

Bazen de neredeyse bir Akrep'e taş çıkartacak bir kinle misilleme yapabilir, ama bunu da yine derin bir gizlilikle yapar. Fakat, bu davranışına pek rastlayamazsınız. Zira o ödeşmekten bir süre sonra vazgeçip hiçbir şey yapmadan kabuğuna iyice çekilmeyi tercih eder. Yengeç, tam bir sır küpüdür. İnsanlar otomatik olarak sırlarını Yengeçler'e açarlar ama o, hassas sezgileriyle insanların kafalarının içinde ne olduğunu zaten bilir.

Yengeçlerin şefkati son derece derin ve büyük ölçüde sezgiye dayanır. Aklına koyduğu zaman ondan gizlenebilecek hemen hemen hiçbir sır yoktur. Ama bu tek yönlü bir yoldur. Sizinle ilgili her şeyi eninde sonunda mutlaka öğrenir, ama siz onun gizli düşüncelerini hiçbir zaman öğrenemezsiniz.

Her ne kadar Yengeç duygularını ayna gibi yansıtırsa da elde edebileceği bir şey uğruna savaşmadan ondan vazgeçmez.



Yazarın Tüm Yazıları