Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bir Yengeç’i tanıtmak

Bir Yengeç'le karşılaştığınızda onu çılgınca kahkahalar atarken tanıyabilirsiniz. Onun bu gülüşü kaçamayacağınız kadar bulaşıcıdır. Gırtlaktan çıkan boğuk bir ses tonu alçalıp yükselerek sürer gider. Eğlenceli yaşam havasında iken Yengeç'i tanımakta hiç güçlük çekmezsiniz. Her dakika bir kahkaha atarak, oradaki en neşeli insan olur. Eğer gösteriyi yapan kendisi değilse, o zaman başka birinin esprilerine aynı içten kahkahalarla gülecektir. Yengeç'ten daha çok şakayı seven başka bir insan yoktur ve normalde sessiz, nazik görünümüne uymayan bir şekilde, komik tarafının birden patlak vermesi çok şaşırtıcı olur.

Ay'ın hiciv yeteneği derindedir. Hiçbir zaman yüzeysel veya yapmacık değildir. Çünkü, insan davranışlarının en hassas bir şekilde gözlemleyen odur. Yengeç bu çılgınca Ay kahkahasını her gün atmaz, ama onu bodrumdaki eski sandığın dibinden çekip çıkarıvermesi bir an meselesidir.

Bunlar dışa dönük Aslanlar veya komik Yaylar gibi dikkat çekmeğe çalışmazlar. Ancak dikkati çekmek istedikleri zaman, Yengeçler'de inanılmaz bir göze çarpma yeteneği vardır. Onlar gizliden gizliye dikkati çekmekten hoşlanırlar.

Açıkçası içine kapanık Yengeç beğenilmekten müthiş etkilenir. Ay'ın dönemleri gibi duygusal periyotları olan Yengeçler'in hangi dönemde bulunduklarını anlamanız da o kadar zor değil. Mesela karamsarlık denizinin karanlık derinliklerinde dolaştığı bir sırada Yengeç dostunuzla karşılaşacak olursanız, oradan olabildiğince hızlı uzaklaşın. Yakalanacak olursanız, en neşeli anınızda bile sizi depresyonun en ağır köşelerine çekebilir.

(Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları