Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Yengeçlerin zamanı

Yöneticisi: Ay / Elemanı: Su / Uğurlu günü: Pazartesi / Uğurlu rengi: Gümüşi beyaz / Uğurlu taşı: Ay taşı, inci / Uğurlu madeni: Gümüş / Anlaştığı burç: Akrep, Balık, Boğa, Başak / Anlaşamadığı burç: Koç, Terazi / Zıt burcu: Oğlak (Zıtlaşarak anlaşır)

Ay'ın çocukları Yengeçler tıpkı Ay'a benzerler. Yani duyguları tıpkı Ay'ın büyüyüp küçülmesi ve karanlık dönemi gibi Yengeçler'in de duygusal dönemleri vardır. Şehrin tozu dumanı arasında Ay'ı görmek zor olabilir, ama her zaman bir almanağı veya ephemerisi (Ay ve diğer gezegenlerin hareketini gösteren tablo) inceleyebilirsiniz. Şayet böyle danışacağınız bir kitap yoksa o zaman Hürriyet'in ilavesinde yazdığım yazıları takip ederek Ay'ın konumunu tespit edebilirsiniz. (Bunu her zaman yapmıyorum. Çünkü Ay yaklaşık iki buçuk günde bir burç değiştiriyor)

Ayın değişken şekline ve görünüşüne dikkat edin. Büyüdükçe ve ışıltısı arttıkça, gökyüzünde yavaş yavaş büyüyen kusursuz bir top şeklini alır. Küçüldükçe de yavaş yavaş gözden kaybolur ve gümüş gibi donuk bir pırıltıyla parlayan incecik bir ışıktan başka bir şey kalmaz.

Yengeç'in gelip geçici huyları da sanki Ay'a göre ayarlanmış gibidir. Yengeçler de okyanus sularının alçalmasına ve yükselmesine neden olan aynı gizemli Ay etkisi altındadır.

Bütün görünür değişimlere rağmen aslında Ay hiçbir zaman gerçekten değişmez. Sadece öyle görünür. Yani Ay'ın değişiyor olması bizim yanılgımızdan başka bir şey değil. Tıpkı bunun gibi Yengeçler de yükselen alçalan tüm dalgalanmalarına karşın, hep aynı insan olarak kalırlar. Değişkenliği içinde sürekliliği barındırır. Kendisini gördüğünüzde hangi dönemde olduğunu bilirseniz (Ay'ın küçülme ve büyüme dönemleri gibi) Yengeç'i tanımanız daha kolay olacaktır.



Yazarın Tüm Yazıları