Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Yön değiştirme:

Bu çalışma, bakışlarda esneklik ve sululuk sağlar. Gözlere tazelik verir. Gözün anatomik yapısındaki doğru kullanımı taklit eder.

Normal görüşte, makula; retinanın merkezinde bulunan küçük alan. Gündüzleri, tam renkli görüşün en keskin olduğu zaman çaba harcamadan, küçük bir detaydan bir diğerine doğru hareket eder. Yön değiştirme bu harekete denir.

Bakışınızın yönünü değiştirmediğiniz zaman, donup kalmanız veya gözünüzün dalması, görüşünüzün bozulmasına sebep olur.

Uzak mesafe yön değiştirmelerinde, güzel bir manzara bulun. Bakabildiğiniz kadar uzağa bakın ve dikkatinizi bir ayrıntıdan bir diğerine doğru hareket ettirmeye başlayın. Çabasız ve kolayca tüm ayrıntıları görün.

Sonra daha yakın mesafede bir manzara seçin ve aynı çalışmayı tekrar yapın. Zaman zaman ara verin ve gördüklerinizi en küçük detayına kadar gözünüzde canlandırın. Bu çalışmaya çok yakınınızda bir yere kadar devam edin.

Yakın görüş yön değiştirmesinde, üzerinde bazı harflerin kolayca okuyamayacağınız kadar küçük olduğu bir kağıt kullanın. Böyle bir kağıdı bilgisayar yardımı ile yapabilirsiniz.

Eğer miyopsanız, kağıdı okumakta zorlanacağınız kadar uzakta tutun, eğer hipermetropsanız kağıdı okumakta zorlanacağınız kadar yakında tutun.

Her bir blok yazıya tek tek bakın ve her bir harfin kenarlarını, köşelerini ve arka zemindeki koyuluk ve açıklığını görmeye çalışın. Sonra gözlerinizi kapatın ve gördüğünüz harfleri gözünüzde canlandırın.

Şimdi gözlerinizi tekrar açın ve harflerin daha net olup olmadığına bakın. Büyük olasılıkla daha net göreceksiniz. Bu çalışmaya avuçlama ve güneşlenme çalışmaları ile devam edin.



Yazarın Tüm Yazıları