Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Gözleriniz güçlensin (4)

Dış sınır çizgisini genişletme:

Siz de çoğu insan gibi, dış sınır çizgisinden ilerisini görme yeteneğinizi, sadece beyninizin dış sınır çizgisine aldırış etmemek gibi bir alışkanlığı kazanmasından dolayı kaybetmişsinizdir.

Bu çalışma genellikle çok çabuk ilerlemeyi sağlar. Oturun ve arkanıza bir yardımcı alın. Siz ileri bakarken yardımcınız baş parmaklarını sizin görüş alanınızın içine ve dışına doğru hareket ettirsin, yukarı, aşağı ve yanlara doğru. Görüş alanınıza girdiğinde yakalayın. Böylece görüş sınırlarınızın yerlerini keşfedeceksiniz.

Gözlüklerinizi takmadan sahilde veya parkta yürüyüşe çıkın ve sağınızda ve solunuzda dünyayı ne kadar görebildiğinize dikkat edin. Bir tarafı dışlama eğilimi gösterebilirsiniz. İki tarafı da görebilmek için çabalamanın dışında kendi beyninizle kavga ediyor olmanın garip hissini yaşayacaksınız. Bu çalışmayı uyguladıkça, dış görüş çizginizin ne kadar genişlediğini farkedeceksiniz.

Uzun sallanış:

Bu çalışma görmek için zorlanmayı keser, dış sınır görüşünüzü uyarır ve iki gözün denge içinde birlikte kullanılmasını sağlar. Az görüşü olan insanlar için, bu çalışma çevrelerinde bulunan eşyalarla olan ilişkilerinde hislerinin artmasını sağlar.

Bacaklarınızın arasını açarak ayakta durun. Bir parmağınızı yüzünüzün önünde 30-40 cm uzakta tutun, vücudunuzun üst kısmını sağa ve sola doğru eğin. Parmağınıza bakmaya devam edin ve görüşünüzün dışındaki dünyanın ters yöne doğru hareket ettiğini göreceksiniz.

(Pazartesi devam edecek)



Yazarın Tüm Yazıları