Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Gözleriniz güçlensin (3)

Güneşlenme:

Sağlıksız gözler hafiflemiş güneş ışığını bile sancılı bulurlar-güneş gözlükleri ile tepki veririz.

Güneşlenme; gözlere karşı koymadan ve gerginlik yaratmadan, kuvvetli ışığı kabul etmeyi öğretir ve ışığın yoğunluklarına alıştırır.

Yapabildiğiniz zamanlarda güneşlenme seanslarınızı sahilde veya parkta yapın. En önemlisi hergün yapmaya özen gösterin.

Yavaşça gözlerinizi kapatın, yüzünüzü güneşe doğru kaldırın ve başınızı iki yana ’hayır’ der gibi çevirin. Harekete omuzlarınızı ve boynunuzu da dahil ederek başınızın 180 derece döndüğüne emin olun.

Şimdi yumuşak dokunuşlarla gözlerinize, kaşlarınızı çatmayı ve gözlerinizi kısmayı önlemek için masaj yapın- göz çevresindeki kasların oldukça gevşemiş olmaları gerekir.

Güneşlenme, avuçlama ile birleştirilmelidir. Bu uygulamaların her ikisini birlikte yapmak etkilerini güçlendirir.

Gözlük takarken güneşlenme çalışmasını yapmayın. Gün ortasındaki kuvvetli güneşten kaçının. Güneşlenme uygulaması sadece gözler kapalıyken yapılır.

Göz kırpma:

Bu çalışma gözleri yıkar ve gözlere masaj yapar, çevrelerindeki gerginliği alır ve daha iyi görebilmek için yapılan uzun ve kısık bakışları engeller.

Kötü gören birçok insan kolayca ve sıkça göz kırpma yeteneklerini kaybetmişlerdir. Kalın camlı gözlük takan birini gördüğünüzde, dikkatli ve uzun baktığı dikkatinizi çekecektir.

Derin nefes alırken ve vücudunuzun üst kısmını rahatlatırken, aşağı yukarı 300 kere zorlamadan gözlerinizi kırpın. Durun ve kendinizi göz kırparken düşünün, sonra tekrar kırpmaya başlayın.

(Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları