Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Gözleriniz güçlensin (2)

Önceki günlerde yayınladığım ‘‘Gözleriniz Güçlensin’’ başlıklı yazının devamını merakla bekleyenlere şimdi devamını anlatıyorum. Ancak, bu yazı 16 Nisan tarihli Hürriyet'in ‘‘Süper Cep’’ ilavesinin içinde ‘‘Gizli güçlerinizi uyandırın’’ başlıklı bölümde çok ayrıntılı biçimde işlemiş olduğum için fazla önemsememiştim. Fakat, görüyorum ki, bu bölümü kaçıranlar büyük bir merakla takip ediyorlar. Bu nedenle anlatmaya devam ediyorum.

Avuçlama:

Özellikle önemli bir çalışma olan avuçlama, bütün diğer çalışmaların etkisini arttıracak bir rahatlama sağlar. Optik siniri ve gözün kaslarını dinlendirir ve bütün sinir sistemini rahatlatır.

Odayı karaltın, hafif bir müzik çalın ve maksimum rahat edeceğiniz şakilde yerleşin- dirseklerinizden iyi destek alarak- bir süre sessizce acuç içlerinizle gözlerinizi kapatarak oturun.

Ellerinizi birbirine sürterek ısıtın ve omuzlarınızı düşürün. Gözlerinizi kapatın. Yumuşak biçimde çanak haline getirdiğiniz ellerinizle gözlerinize baskı yapmadan kapatın.

Derin ve yavaş nefes alın. Şimdi derin karanlığı hayal edin. Siyah bir objenin resmini hayal edebilirsiniz veya siyah bir zemini, çok karanlık bir yer veya nefesinizin bile siyah olduğu bir dünya.

Optik siniriniz yatışana kadar bir sürü renkli şekil göreceksiniz. Kendinizi zorlamayın, rahatlayın. Engellediğiniz ağrıların bir kısmını hissedebilirsiniz, hissederseniz geçinceye kadar bekleyin.

Bu uygulamanın genellikle 15-20 dakika sürmasi tavsiye edilir. Glokomunuz varsa 5 dakikadan fazla yapmayın, ama gün içinde sıkça tekrar edin.



Yazarın Tüm Yazıları