Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Aslan Burcu'ndaki Venüs

Venüs, bir süredir dolaşıyor olduğu Yengeç Burcu'nu bugün terk edip Aslan Burcu'na giriyor. Tabii Venüs bu konumunda sahne, perde kısaca gösteri dünyasını harekete geçiriyor.

Sinema, tiyatro, sahne, show dünyası, eğlence, gösteriş... İşte, Aslan Burcundaki Venüs'ün etkileri.

Böylece Venüs'ün en ihtişamlı özellikleri açığa çıkmaya başlayacak. Ve, özellikle gösteri dünyasının sanatçıları gökyüzünden nasiplerini almaya başlayacaklar.

Tabii illa ki, profesyonel sanatçı olmanız gerekmiyor. Siz de bu devre içinde şimdiye kadar biriktirdiğiniz duygusal tecrübelerinizi dramatize eden bir tutum içinde bulunarak çevrenizi etkileyebilirsiniz.

Bu dönem, ‘‘içinizden geldiği gibi davranmak’’ dönemidir. Üstelik, çok hoş, etkileyici ve başarılı bir biçimde duygularınızı ifade edebilir, sorumlu olduğunuz kişilerin gözünde büyüyebilir, desteğini istediğiniz kim varsa bütün bu kişilerin yardımlarını alabilirsiniz.

Aslan Burcu, çocukları sever. Ve, Venüs'ün bu konumu, çocuklarla kurulacak ilişkilerin çok güzel olacağına işaret ediyor. Ayrıca, çocuklara yönelik faaliyetlerde bulunmak açısından da ideal bir dönem.

Bu demektir ki, çocuklarla ilgili çok çeşitli aktiviteler düzenlenebilir, çocukları öne çıkartacak organizasyonlar yapılabilir.

Bütün bunların dışında gökyüzünün bu konumu, miras, patent hakkı, telif ve benzeri konularda da şans ve kazanç elde edileceğini gösteriyor.

Gökyüzü ayrıca çok önemli bir konuya daha işaret ediyor, ‘‘aşk’’

Bu devre içinde karşı cinsle ilişkilerin başarılı olacağını söylemek mümkün. Özellikle içten, sıcak, samimi ve de çok yoğun duygularla aşık olunacağını belirtmekte yarar var.

Bununla birlikte duygusal açıdan israfa kaçmaktan uzak durulması gerektiğini de söylemeliyim. Yoksa, duygusuz, isteksiz ve ilgisiz kalmak kaçınılmaz olabilir.

Hayatın fiziksel zevklerinin değerini bilmek ve bunun keyfini çıkarmak için gökyüzünün sunduğu bu fırsatı iyi değerlendirin. Yani Venüs, Aslan Burcunda dolaşmaya başladığı zaman eğlenmeye, zevk almaya yönelik duygular harekete geçiyor ve bunun sonucunda oldukça keyifli bir dönem yaşanmış oluyor.

*

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanların Aslan Burcu mensupları olacağını belirtmeye gerek yok sanırım. Size, duygusal tecrübelerinizi bir tiyatroda sahneye çıkmışcasına başarılı biçimde tiyatrolaştırabileceğinizi söyliyebilirim.

Sizin için çok hoş bir dönemin habercisi olan Venüs'ü en iyi şekilde kullanmaya hazırlanın bence. Hatta bunun için özel gayret göstermenizde yarar var. Hoş gerçi siz kendinizi zaten son derece yumuşamış, olumlu ve anlayışlı hissedeceksiniz. Hem aşk, hem de parasal açıdan çok hoş gelişmelerin başladığını anlayacaksınız. Fakat, bunu iyi kullanmalı ve şansınızı değerlendirmelisiniz.

Venüs'ten olumlu etkilenen diğer burçlar ise, Koç ve Yaylar. Özellikle Koçlar daha önce hissetikleri isteksizlik ve yorgunluk duygusundan kurtulup aniden canlanmaya başlayacaklar. Büyük bir arzuyla yeni atılımlarda bulunmaya başlayabilir ve hem aşk, hem de parasal açıdan çok hoş girişimlerde bulunabilirler. Fırsatlar beklediğiniz gibi karşınıza çıkıyor. Ve siz bunları en iyi biçimde değerlendirmeyi bileceksiniz.

Yaylar ise, kararsızlık ve endişe duygularından tamamen uzaklaşıp aradıkları aşkla karşılaşabilirler. İsteğinizin gücü, sizi olumlu yönde hızla harekete geçirecek.

Gökyüzünden sert bir biçimde etkilenenler de var tabii. Bunların arasında özellikle Kovalar biraz kritik bir konumda bulunuyorlar. Kendinize pek de uygun olmayan birine aşık olma ihtimaliniz var. Ayrıca, uzun zamandır süren bir arkadaşlık ilişkinizin de aşka dönüşmesi mümkün. Bunun dışında, harcamalar konusunda da tedbirli olmanız gerekiyor.

Olumsuz etkilenen Boğa ve Akrepler ise, biraz karamsar, kuruntulu ve şüpheci bir tavır içine girebilir, olumsuz duygularını çevrelerine yansıtabilirler. Özellikle duygularınızı çevrenize yansıtmanız konusunda daha tedbirli davranmanız gereken bir dönemde bulunduğunuz için sabırlı olmalısınız.

Bütün bunların üzerine küçük bir uyarı; Venüs önce Neptün ile zıt açı sonra Satürn ile sert açı daha sonra ise, Uranüs ile zıt açı oluşturacak. Bütün bu etkilerin hayli sert olduğunu sanırım anlamışsınızdır. Bu arada Pluton ile iyi bir etkileşim içine girecek. Fakat, bunun da çok yumuşak olduğunu söyliyemeyeceğim.

Bu durumda ne olacak, diyeceksiniz. Şimdilik bir şey yok. Zaten burada anlatacak fazla yerim de yok. Bunu zamanı geldikçe ayrıntılı anlatacağım. Fakat, şu kadarını söyliyebilirim; Neptün ve Satürn etkisi Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler'in ilk on günlük devresinde doğanları etkileyecek. Bu burçların ikinci on günlük devresinde doğanlar ise, Uranüs'ten etkilenecekler.

Neptün hayalleri, Satürn büyük öğretmeni, Uranüs ise ani değişimleri sembolize ediyor.

Koç, İkizler, Yay ve Terazi'nin ilk on günlük ve ikinci on günlük devresinde doğanlar ise, gökyüzünden olumlu etkilenecek olanlar diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları