Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ayaklar vücudunuzun aynası

Refleksoloji terapisi, iç organlarımıza ve vücudumuzun çeşitli bölgelerine tekabül eden ayaktaki belirli refleks noktalarına masaj yapma tekniğidir.

Bu yenilikçi teknik iç organları dengeler ve daha iyi dolaşım sağlar, tansiyonu düzenler ve tüm vücudun rahatlığını arttırır.

Refleksoloji diğer terapilerden farklıdır. Faaliyet alanı ve faydaları dikkat çekicidir.

Ayaklardaki refleks bölgelerine masaj yapmak kan dolaşımını yükseltir, sinir sistemindeki gerilimi rahatlatır. Ayaktaki reflekslere masaj yapmak vücuttaki potansiyel tedavi edici güçleri uyarır. Refleksoloji aynı zamanda teşhis konusunda da olağanüstü faydalıdır. Refleksoloji, hastalıkları iyileştirmede, tüm vücut sağlığını korumada doğal ve ilaçsız bir yöntemdir.

Ayaklarınıza iyi bakın

Refleksolojinin felsefesi, ayaklarınızın vücudunuzun aynası olduğunu söyler. Ayaklarınızı birleştirip üzerine vücudun bir taslağını yerleştirerek, ayak parmaklarının başa denk geldiğini görebilirsiniz. Parmakların ayak ile birleştiği yer omuz çizgisidir. Alt kısmı çiğerlerdir. Ayaklardan aşağı inildikçe belirlenmiş bölgeler vücudun diğer bölümlerine ve organlarına tekabül eder.

Her ayakta 7.000’ün üzerinde sinir ucu, 26 kemik, 107 bağ ve 19 kas bulunur.

Refleksoloji aynı zamanda vücudun artıklarını atmasına ve vücut fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Muayene ve işlem sonrasında artıkların atılması için fazladan su içilmesi tavsiye edilir.



Yazarın Tüm Yazıları