Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Gözleriniz güçlensin

Meir Schneider ve Carol Gallup yazılarında gözlere sağlık için kendi kendinize uygulayabileceğiniz, görüşünüzü geliştirecek çalışmaları şöyle anlatıyorlar;

Hangi göz çalışmasını yaparsanız yapın, rahat, yavaş ve derin nefeslerle başlayın ve çalışma boyunca bunu sürdürün. Zaman zaman gözlerinizi kırpıştırın. Göz çevrenize masaj yapın.

Bu çalışma, vücudunuzun üst kısmını rahatlatmak için ve duruşunuzu düzelterek gözlerinizdeki dolaşımı arttırmak için iyi bir uygulama.

Çalışmayı yaptıkça, ayağa kalkın, çevrenize bakarak hareket edin, esneyin, gerinin ve omuzlarınızı birbirinden bağımsızca hareket ettirin.

Çoğumuz görsel alışkanlıklarımızda oturmuş değişiklikler yapma ihtiyacı duyarız- korunmak için veya daha iyi görüş için.

Yaşlandıkça, vücudumuzun her sisteminin sağlığını ve fonksiyonlarını korumak güçleşir ve daha çok zaman ve dikkat alır.

Görüş geliştirme mekanik bir grup çalışmadan oluşmuyor, dikkatimiz başka bir yerde iken de uygulanabilir. Bu bir ‘‘zihin-vücut’’ çalışmasıdır.

Bu çalışmalar, gözlerimizle daha derin bir iletişim kurmak ve onların değişen ihtiyaçlarını keşfetmek için kullanılmalı.

Görüş geliştirmenin bütün pernsipleri, -bu en önemlisi- gözler çok fazla çalıştığı zaman bile, farklı bir işleve, şartsız rahatlamaya ihtiyaç duyarlar.

Görüş ilerletme çalışması:

Göz çalışmalarını inceledikçe, ne hisssettiğinize dikkat edin ve sezgilerinizin ve buluşlarınızın uyanmasına izin verin. Bu uygulamaya başlamadan önce gözlüklerinizi veya kontakt lenslerinizi çıkarmalısınız.

(Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları