Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Kristaller

Catherine Bowman'ın ‘‘Kristal Bilinç’’ adlı kitabından aktardığım aşağıdaki bilgiler yarın çıkacak olan Hürriyet'in ‘‘Süper Cep’’ ilavesinin içindeki ‘‘Gizli Güçlerinizi Uyandırın’’ bölümünde ayrıntılı olarak işleniyor.

Şimdi kristali olanların bunu nasıl temizleyeceklerini anlatan bölümü aynen aktarıyorum:

Yıkama-Temizleme

Deniz tuzu, kristalin yüzeyindeki istenmeyen titreşimlerin giderilmesini sağlayan en etkili maddedir. Tuz, kristale daha önceden yüklenmiş olan programlara zarar vermeden, kuvarsın yüzeyindeki elektrik yüklerini kolayca nötrleştirir.

Bir litre suya, bir fincan deniz tuzu katarak yıkama suyunu elde edebilirsiniz. Bu arada suyun sıcaklığının, kristalinizin sıcaklığını geçmemesine dikkat edin. Bunu ölçmenin bulunan en kolay yolu da bir elde kristali tutarken, diğer elde suyun sıcaklığını kontrol etmektir. Elde ettiğiniz su-tuz karışımını asla metal bir kabın içine koymayın. Karışımın içinde tuz ile metal kap arasında oluşan manyetik alan, kuvarsın içindeki hassas elektronlara zarar verebilir. En önemlisi: Kristalinizi suya batırmadan önce, sol elinizle tutun daha sonra içinizden kristalin üzerinde bulunan tüm negatif özelliklerin uzaklaşmasını dileyin.

Programlama

Kristaller, komutlu bilgiyi alma, depolama ve istendiğinde geri çağırma özellikleriyle adeta bir bilgisayar gibi iş görürler. Programlanmaları bile, bilgisayar programlanmalarına benzer. Hem kristalleri hem de bilgisayarları, onlardan doğru bir çıktı alabilmek için, doğru ve mantıklı bilgilerle programlamanız gerekmektedir. Aralarındaki tek fark, bir bilgisayar programcısının karmaşık bir bilgisayar dilini kullanması gerekmesine rağmen, kristalini programlayan birisinin, sadece düşünce yolunu kullanıyor olmasıdır. Kristali programlama işinin nasıl yapılacağını, şimdi aşamalar halinde inceleyelim:

(Sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları