Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Etkileyen çiçekler

İnsanı hava koşullarından tutun da arkadaşının söylediği bir söz, geçerken duyduğu bir koku, kulağına çalınan bir melodi, geçtiği yol, oturduğu koltuk velhasılı her şey etkiliyor. Kimi zaman bu etkinin farkına varıyoruz, kimi zaman ne olduğunu pek anlayamadan geçip gidiyoruz. Gidiyoruz ama, duygusu içimizde kalıyor. Mesela duyduğunuz bir müzikle zihninizde bir takım şekiller canlanabiliyor.

Çevrenizde bulunan her şeyden bir şekilde etkileniyorsunuz. Üstelik bu etki sadece duygusal olmayıp fiziksel biçimde hissedilir olabiliyor. Üşüyorsunuz, titriyorsunuz, vücudunuz ısınıyor, yüzünüze ateş basıyor veya kalp atışlarınız hızlanıyor. Hem de neredeyse kulağınızla duyabileceğiniz derecede gürültülü atmaya başlıyor.

Bütün bunların nedenini hiç düşündünüz mü? Genellikle ‘‘ateş basması’’ gibi durumlar, hem de hava çok sıcak olmadığı halde terlemeye başlamanızı neye bağladınız? Hiçbir şeye demeyin. Zira böylesine belirgin fiziksel bir hissediş meydana geldiği zaman insan mutlaka düşünür ve nedeni hakkında bir yorumda bulunur. Bu tip durumlar genellikle karşınızda bulunan bir başka kişinin etkisiyle ortaya çıkar. Ya da bunun nedeni, o sırada aklınıza gelen fikirler olabilir. Ancak bu fikirlerin de yaratıcısı yine sizin karşınızda bulunan kişi veya olaydır. Yani sizin dışınızdaki bir etki fikirleriniz, duygularınız ve nihayetinde bedeninizi etkiler. İşte, çiçekler de tıpkı böyledir. Son derece yorgun, karamsar ve isteksiz olduğunuz bir anda çiçeklenmiş bir ağaçla karşılaşmak, insanın duygularını, düşüncelerini bir anda değiştirir. Hem de siz bunun nedeninin çiçekler olduğunu çoğu zaman bilmezsiniz.Tabii sevdiğiniz birinden aldığınız çiçeklerin yarattığı etkiyi bilirsiniz. Halbuki çiçeklerin bu durumda öylesine büyük bir etkisi vardır ki, bir dostunuzdan alacağınız çiçek de aynı etkiyi yaratacaktır. Bu durumda hala ne bekliyorsunuz? Şimdi tam zamanı. Yol üzerinden hemen bir demet papatya alın. Hem kendinizi, hem de sevdiklerinizi etkileyin.



Yazarın Tüm Yazıları