Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Mars terazide

Geri giden Mars, bugün terazi burcunun son derecesine giriyor.

Gezegenler bir burçtaki hareketlerini bazen normal seyrinde tamamlarken, bazen biraz daha hızlı, bazen ise oldukça ağır geçiyorlar. Bir gezegenin bir burçta uzun süre kalması o gezegenin geri gitmesinden kaynaklanıyor. Mesela Mars, Ocak ayının 27'sinde akrep burcuna girmişti. Ancak, 17 Mart'ta geri gitmeye başladı. Bu geri gidişi hala devam ediyor.

17 Mart'ta akrep burcunun ancak, 12 derecesine kadar ilerleyebilmişti. O günden itibaren geri gittiği için bugün akrep burcundan çıkıp bir önceki burcun (terazi burcu) 29 derecesine girdi.

Terazi burcundaki yolculuğu ise, temmuz ayının 6'sına kadar devam edecek. Sonra tekrar akrep burcuna girecek.Bir gezegenin aynı burçta uzun süre kalması özelliklerinin bütün olarak o burçta açığa çıkmasına neden olduğu için genellikle önemli olaylara neden oluyor. Mars'ın hızlı seyrettiği, yani bir burca girip hiç geri gitmeden o burçtan çıktığı zaman, Mars etkileri olayları etkileyecek kadar güçlü olmuyor. Elbette ki Mars, daima yüksek potansiyelli bir enerji verir ve etkisi her zaman açıkça görülür. Ancak, bir burcu kolay terk etmeyip uzun süre kalacak olursa, o zaman Mars'ın enerjisi çok daha şiddetli biçimde açığa çıkar ve olayları değiştirecek kadar güçlenir.

Yaklaşık üçbuçuk aydır Mars akrep burcunda dolaşıyor ve ancak Eylül'ün 3'ünde yay burcuna girecek. Bu uzun bir süre...

Arada terazi burcuna girmesi, akrep burcundaki etkisini ortadan kaldırmıyor. Yani akrep burcunu etkilemeye devam ediyor. Zaten terazi burcunun en fazla 24 derecesine kadar gerileyeceği için teraziden fazla akrepleri etkileyeceğini anlayabiliyoruz.

Bu arada terazi burcunun son on günlük devresinde doğanların etkileneceklerini de belirtmem gerekiyor. Kararsız, öfkeli ve sabırsız olabilirsiniz. Akrep burcunun ise, ilk beş günlük döneminde doğanlar Mars etkisini almaya devam edecekler.



Yazarın Tüm Yazıları