Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Eşyanın hafızası

Eşyanın hafızası olduğunu biliyor muydunuz? Sandalyeler, kanepeler, koltuklar, masa, yatak, yüzük, kolye aklınıza gelen tüm eşyalar... Cansız maddeler sınıfında değerlendirilen, kimi zaman hor kullanılan, kimi zaman büyük bir özenle saklanan eşyaların hafızası, insanı şaşırtacak ölçüde kalıcı ve belirgin.

Bu konuda yapılan araştırmaların en ilginci İngiliz Havayolları’nın bir parapsikoloji derneğine müracaatıyla ortaya çıkan garip olay.

Bir İngiliz şirketinin uçaklarından birine binen yolcular yolculuktan sonra şirkete şikayette bulunurlar. Uçağın her seferini tamamlamasından sonra yolcuların bir kısmının devamlı şikayeti üzerine şirket araştırmaya başlar.

Uçak 2000 fit yüksekliğe çıktığında yolcuların bir kısmı dehşetli hayaller gördüklerini iddia etmektedirler. Bazıları uçağın penceresinden dışarı baktıklarında dışarıdan kendilerine bakan hortlaklar gördüklerini söylerken kimileri de uçağın içinde kendilerine bakan hayaletlerin çığlık attığını iddia etmektedir.

Bunun üzerine şirket yetkilileri şikayette bulunan kişileri çeşitli sağlık testlerinden geçirirler. Ancak, şikayette bulunanların hepsi hem bedensel, hem de ruhsal açıdan son derece sağlıklıdır. Uçak şirketi yaptıkları bu araştırmadan bir sonuç alamayınca bir parapsikoloji derneğinden yardım ister ve onların araştırması için de seferler iptal edilir.

Parapsikologların uçakta yaptıkları araştırmaların sonucu çok gariptir. Zira bu uçakta bulunan koltukların bir kısmı daha önce kaza yapmış olan uçağın sağlam koltukları olduğu anlaşılır. Düşen uçağın sağlam koltuklarında oturup yolculuk yapan yolcular, daha önce bu koltuklarda oturupta uçağın düşmesiyle ölen kişilerin ölüm anındaki şiddetli hatıralarıyla karşılaşmaktadırlar.



Yazarın Tüm Yazıları