Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bitki Çayları (2)

PAPATYA:

Çayı her türlü kramplara ve özellikle mide, bağırsak gazlarına karşı birebirdir. Boğaz ve burun rahatsızlıkları ile çeşitli iltihaplanmalarda da kullanılabilir.

Hazırlanışı: İki tatlı kaşığı papatya çiçeğinin üzerine çeyrek litre kaynar su dökülür.

Ağzı kapalı olarak on dakika bekletildiken sonra süzülür ve sıcak olarak içilir.

Diş eti ve bademcik iltihaplarına karşı papatya çayı ile günde 1-2 defa gargara yapmak iyi gelir.

REZENE:

Tohumundan yapılan çay, gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında, öksürük ve soğuk algınlıklarında kullanılır. Özellikle süt çocuklarında gaz oluşmasını önler ve boğmacadaki etkisi güçlüdür.

Hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı ezilmiş veya iki tatlı kaşığı bütün rezene tohumunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür. Ağzı kapalı halde on dakika dinlendirildikten sonra süzülüp sıcak olarak içilir.

IHLAMUR ÇİÇEĞİ:

Çayı soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı çok faydalıdır. Terletme özelliğine sahiptir.

Hazırlanışı: İki tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği üstüne çeyrek litre kaynar su dökülür.

Ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilir ve süzülür. Günde en fazla üç bardak içilir.

Terlemek için dört kaşık ıhlamur çiçeğinden hazırlanacak çay daha etkili olacaktır.



Yazarın Tüm Yazıları