HABER

MSB'den İstanbul'un fethi de yer alan Kıbrıs Barış Harekatı geçit töreni videosu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın (Mutlu Barış Harekatı) 50'nci yıl dönümüne ilişkin İstanbul'un fethine gönderme yapılan bir video paylaşılırken, tüm Kıbrıs Türkleri yarın yapılacak 50 gemilik geçit törenine davet edildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, Arif Nihat Asya'nın 'Yelkenler Biçilecek' adlı şirinden bestelenen marş ile beraber Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait deniz ve hava araçlarının törenle geçişi yer aldı. Videonun sonunda 7'nci Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in at üzerinde İstanbul'a girişini resmeden İtalyan ressam Gentile Bellini'nin tablosuna da yer verildi.

Ayrıca, bakanlıktan yapılan açıklamada, "'Bu kadar yürekten çağırma beni/Bir gece ansızın gelebilirim.' Mutlu Barış Harekatı'nın 50'nci yılında, Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın yaşadığı zulme son veren kahraman ordumuzun, kahraman şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Yarın 50 gemiyle gerçekleşecek geçit törenine tüm Kıbrıslı kardeşlerimizi bekliyoruz" denildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler