DİĞER VİDEOLAR

"Mavi senfoni" görücüye çıktı

Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini belirli dönemlerde Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda çalışanları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kez, Mavi Senfoni’nin de aralarında bulunduğu Burhan Doğançay’ın eserlerinden oluşan özel bir seçki ziyarete açılıyor.Ressam Burhan Doğançay'a ait "Koniler", "Kurdeleler", "Çerçeveli Duvarlar", "Çifte Gerçeklik", "Formüla I" ve "Grego" serilerinden on dokuz resim yer alıyor. BIG BUCKSBüyük Metelik Koniler arasına yerleştirilmiş olan Amerikan dolarları ile Burhan Doğançay, sanat eserlerini ticari değeri ile ölçen anlayışı işaret eder. Dünyada artan materyalizmin sanattaki yansımasını “üzerindeki para kadar değeri var” imasında bulunarak, tuvale taşımıştır.MAVİ SENFONI - SYMPHONY BLUEBurhan Doğançay, “Mavi Senfoni” adlı eserini, Sultan Ahmet Camii’nin içinde yer alan İznik Çinileri ve 17. yüzyılda kullanılan Osmanlı motiflerinden esinlenerek kolaj ve fümaj teknikleriyle yorumlar. Burhan Doğançay “Koniler” serisinden olan bu başyapıtını 1987 yılında, New York’ta Metropolitan Müzesi’nde açılan ve arasında Topkapı Sarayı’ndan gelen objelerin de olduğu “Muhteşem Çağ” sergisinden hareketle ilk İstanbul Bienali'nde sergilenmek üzere “Muhteşem Çağ” ve “Mimar Sinan” tabloları ile beraber üretmiş ve Osmanlı İmparatorluğunun zirve dönemine atıfta bulunmuştur.EYE OPENER - GÖZ AÇICIBurhan Doğançay 2000 yılında New York’ta çektiği göz fotoğrafını bu eserin odak noktası olarak kullanmıştır. Sanatçının vefatından sonra fotoğrafın aslı “Picture the World: Burhan Doğançay as Photographer” sergisi kapsamında Istanbul, Ankara, Porto, Lizbon ve Taipei’de sergilenmiştir.
Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini belirli dönemlerde Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda çalışanları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kez, Mavi Senfoni’nin de aralarında bulunduğu Burhan Doğançay’ın eserlerinden oluşan özel bir seçki ziyarete açılıyor.Ressam Burhan Doğançay'a ait "Koniler", "Kurdeleler", "Çerçeveli Duvarlar", "Çifte Gerçeklik", "Formüla I" ve "Grego" serilerinden on dokuz resim yer alıyor. 

BIG BUCKS

Büyük Metelik Koniler arasına yerleştirilmiş olan Amerikan dolarları ile Burhan Doğançay, sanat eserlerini ticari değeri ile ölçen anlayışı işaret eder. Dünyada artan materyalizmin sanattaki yansımasını “üzerindeki para kadar değeri var” imasında bulunarak, tuvale taşımıştır.

MAVİ SENFONI - SYMPHONY BLUE

Burhan Doğançay, “Mavi Senfoni” adlı eserini, Sultan Ahmet Camii’nin içinde yer alan İznik Çinileri ve 17. yüzyılda kullanılan Osmanlı motiflerinden esinlenerek kolaj ve fümaj teknikleriyle yorumlar. Burhan Doğançay “Koniler” serisinden olan bu başyapıtını 1987 yılında, New York’ta Metropolitan Müzesi’nde açılan ve arasında Topkapı Sarayı’ndan gelen objelerin de olduğu “Muhteşem Çağ” sergisinden hareketle ilk İstanbul Bienali'nde sergilenmek üzere “Muhteşem Çağ” ve “Mimar Sinan” tabloları ile beraber üretmiş ve Osmanlı İmparatorluğunun zirve dönemine atıfta bulunmuştur.

EYE OPENER - GÖZ AÇICI


Burhan Doğançay 2000 yılında New York’ta çektiği göz fotoğrafını bu eserin odak noktası olarak kullanmıştır. Sanatçının vefatından sonra fotoğrafın aslı “Picture the World: Burhan Doğançay as Photographer” sergisi kapsamında Istanbul, Ankara, Porto, Lizbon ve Taipei’de sergilenmiştir.
GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler