HABER

İzmir Valisi Süleyman Elban, orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı

AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'deki orman yangınları sonrası gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir Valisi Süleyman Elban ise Menderes ve Urla'da çıkan yangınların elektrik tellerinin kopmasıyla meydana geldiğini bildirdi.

AFAD Başkanı Okay Memiş ve İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'deki orman yangınları sonrası gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Okay Memiş'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: Tüm illerimizde yönetim merkezlerine yangın merkezlerine personel hizmeti vermek amacıyla teyakkuz halinde görevlerine devam etmektedirler. 99 hava aracıyla müdahale yapılmıştır ve orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir.

İlk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın illerimizde 142 yapı yangınlardan etkilenmiştir. Özellikle İzmir ilimizde zararlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yangının ilk çıkış anından itibaren müdahaleyi hep beraber yönettik. Vatandaşlarımızın meydana gelen zararlarının giderilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Yeşil Vatan'ın savunmasında görev alan kahraman personeller başta olmak üzere tüm personellerimize teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

'MENDERES YANGINININ ENERJİSİ DÜŞTÜ'

İzmir Valisi Süleyman Elban ise, 'Menderes yangınının enerjisi düştü. Her an söndürüldü haberi gelebilir. Yangınların çoğu ihmal kaynaklı. 7 kişi gözaltında. Menderes ve Urla'da çıkan yangın elektrik tellerinin kopmasıyla çıktı.' dedi.

Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, 14 Ağustos günü saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmaları sürerken, saat 17.30 sıralarında aynı bölgede başka bir noktada daha orman yangını çıktı. Ekiplere takviye yapıldı, uçak sayısı 5’e, helikopter sayısı 13’e çıkarıldı. Alevlere karadan da 45 arazöz, 15 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edildi. Havanın kararmasıyla yangına gece görüşlü helikopter ile müdahale devam etti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler