HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de düzenlenecek "Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni"ne katıldı. Erdoğan "Türkiye'yi hep birlikte büyütecek, güçlendirecek 2053 vizyonuna hazırlayacağız. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için ülkemizin kazanımlarına sıkı sıkıya bağlı olmamız gereken dönemden geçiyoruz" dedi. Erdoğan "Banka kredileri konusunda yaşanan sorunun nedeni ekonomi politikası değil. Bu sorunu en kısa sürede kapsamlı uzlaşmaya dönüşeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Yurt dışında çalışan işçilerin maaşlarından kesilen gelir vergisine ilişkin talimat veren Erdoğan, "Özellikle de işçilerin yurt dışındaki sorunlarıyla alakalı olarak bazı avukatlık firmalarının alavere dalavere yapmak suretiyle onların güya haklarını alıp iade edeceklermiş gibi imkan yaratma çabaları karşısında bakanlarıma söylüyorum, hiç gecikmeden Meclis'in yeni döneminde yasal düzenlemeyse yasal düzenleme, bu adımı atacağız. Vergi konusunda Hazine Bakanımız hiç gecikmeden, Meclis'in açılmasını beklemeden, süratle adım atıp bunun çıkışını da bakanlığımızın sağlaması gerekir" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz işçiden memura her kesimden vatandaşın gelir kaybını enflasyonun üzerinde artışlarla telafi ederek enflasyonun etkilerini sınırlandırdık. Avrupa'daki gıda fiyatlarındaki artışla ücretlere yapılan artışlar arasında uçurum var insanlar sokaklara dökülmeye başladı" dedi.

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni"ne katılan Erdoğan "Banka kredileri konusunda yaşanan sorunun nedeni ekonomi politikası değil. Bu sorunu en kısa sürede kapsamlı uzlaşmaya dönüşeceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler