Vatandaş ulaşım sorununda sıkıntı çekiyor

BEN 10 yıldır Sincan’da oturuyorum ve Melih Gökçek yıllardır bu ilçede oturanları adeta cezalandırıyor.

Diğer sıkıntılar bir tarafa en büyük problem ulaşım ve toplu taşıma sistemi... Metronun gelmesi gereken Ankara’nın en kalabalık ilçelerinden Sincan’da son dönemde ulaşım tekel haline geldi. Melih Gökçek giderayak Sincan ve Fatih hatlarını insanların ölümlerine neden olan eski ’yeşil otobüs’ sahiplerine (davranışlarından, tehlikeli araba kullanmaları ve dolmuş gibi her yerde aniden durmalarından, araç boş ise nerdeyse gitmemelerinden öyle olduğu açıkça ortada olan) tahsis etmiş durumda...

Ben bir vatandaş olarak 1.70 YTL’ye dolmuşun bir büyüğü bu araçlara mahkumum. Sayın Gökçek’in böyle bir hakkı var mı? Niçin Ankara’nın diğer yerlerinde oturan insanlar 1.40 YTL’ye belediye otobüslerine binme ve 45 dakika içinde 3 aktarma hakkına sahipken, ben bir defa binişe 1.70 YTL ödemek zorundayım. Kaldı ki bu otobüsler dolmuş kadar ve normalde tıklım-tıkış giden insanlar iyice üstüste biniyorlar artık...

Bu da Sayın Melih Gökçek’in %90’ı kendisine oy veren sevgili Sincanlılara gider ayak jesti...

Serap ARIKAN

İngiliz’in kafası

FINANCIAL Times
gazetesi, Can Dündar’ın ’Mustafa’ filmi için "Film, Atatürk’ü kaidesinden indiriyor" diye yazdı!

Dış basın, Atatürk’e neden dil uzatır; bunların halklara saygısı olmayabilir. Beğenseler de, beğenmeseler de bağımsızlığını kazanmış Türkiye Cumhuriyeti’ni yaratmış bir önderdir Atatürk...

Bizim için uğrunda ölünecek başkomutandır. Devlete saygıları olsa bizim tarihimizi bilmiş olsalardı Atatürk’ü kaidesinden indirmeye çalışmazlardı.

Tarihimizde biz hiç bir devlet kurucusuna, halkına dil uzatmadık. Gerci onlar da bizden başkasına dil uzatmıyorlar! Acaba diyorum; içimizdeki işbirlikçiler mi buna sebep oluyor?

Tevhide TEKİN

Biz kanmadık

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçesi ve TBMM Genel Kurulda hakkında verilen gensoru görüşülürken muhalefetin her türlü tepkisine rağmen Enerji Bakanı Hilmi Güler, bizdeki doğalgaz ve elektrik fiyatlarının Avrupa’nın en ucuzu olduğunu savundu!

Peki, aklına halkın gelir seviyesini, ücretlerini kıyaslamak hiç gelmedi mi?

Demek ki işine gelmedi.

Sayın Bakan biz kanmıyoruz.

Çetin ALDAĞ

Dinle beni Yalçın Bey

ÇOK
öneme değer bir konuyu daha önce de yazmıştım. Ancak nedendir bilmiyorum, bu konu alt-üst geçit uzmanı gibi duran Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı ve yöneticilerinin ilgi alanına giremedi. Birçok yerdeki alt-üst geçit yapılırken, AOÇ’deki bu tam 8 (2’si demiryolu) ayrı birleşim noktasındaki geçikmeler, yakıt sarfiyatları, can pazarı (ambulans, emniyet, itfaiye) yaşanmaktadır. Bu durum bana sadece AOÇ’nin içinden çıkılmazlık içerisinde olması için yapılmıyor gibi gelmektedir. Kesinlikle suçlamak istemiyorum ancak, bu hizmeti kim yapacaksa, yada yapmıyorsa çok işler kaybedecek sanıyorum.

Burası ile ilgili Ankara başkent; yerli yabancı tüm ülke temsilcilerine karşı utanıyorum.

Ankara Valisi nerededir? Görev, yetki ve sorumlulukların yerine getirilmesini istiyorum. Rahmetli Atamıza bu nasıl sevgi ve saygıdır?

Ahmet KIZILTAN

Yenimahalle’ye soruyorum

KÖŞENİZDE Ümitköy Defne Sitesi etrafındaki sağlam kaldırımların boş yere söküldüğü haberini okuyunca, Yenimahalle Belediyesi’ne şunu sormak istedim: Madem seçim yatırımı yapıyorsunuz, bunun da bir usulü olmalı gerçekten. Çayyolu’nun da bazı ara sokaklarında hummalı bir şekilde kaldırım çalışması başlatılmıştı. Ama yenilenen bir çok kesimde kaldırımların sağlam olmasına rağmen söküldüğünü, asıl yapılması gereken bir çok yerin ise halen beklediğini görüyoruz. Mesela Konut-1 etrafında berbat durumda bulunan caddelere...

Güner SU

Akif Beki, gazetecilik nedir öğrenmediniz mi

BAŞBAKAN Erdoğan’
ın danışmanı Akif Beki’nin gazeteci arkadaşlarımıza koyduğu ambargo, doğrudan doğruya basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı girişimidir. Soru sorandan hoşlanmayan, gazetecilere karşı tahammülsüz davranan bu anlayış, 7 gazeteci arkadaşımıza Başbakanlığın kapılarını kapatmaya kadar vardırmıştır.

Gazetecilik soru sorma ve halkın haber alma hakkını kullanma mesleğidir. Bu meslek, bugün, hükümet edenlerin isteklerini yerine getirmek amacıyla ve ’iliştirilmiş’ bir tarzda yapılamaz. Gazeteci gördüğünü, duyduğunu yapar; bunlar, Başbakanlık sözcüsünün hoşuna gitmese bile!

Ahmet Hakan, gazeteci arkadaşlarımıza konulan bu yasak nedeniyle bütün gazetecileri isyana çağırıyor. ’İsyan’ için örgütlenme şarttır! Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda örgütlenmek, Hükümet edenlerin, istedikleri anda gazetecilere baskı ve yasaklama getirmesinin önünde barikat oluşturur. Bilinen sözdür; örgütlü güç yenilmez!

Yüksel IŞIK-ÇGD Ankara

Şube Eski Başkanı
Yazarın Tüm Yazıları