Uzayın derinliklerine yolculuk var

Yılın merakla beklenen filmlerinden “Yerçekimi”, haftanın da en iyisi. Alfonso Cuarón’un bilimkurgusu, seyirciyi uzayın uçsuz bucaksız derinliklerine götürüyor ve etkileyici sahneleriyle baş döndürüyor. Joseph Gordon-Levitt’in ilk yönetmenlik denemesi “Kalbim Sende” romantik komedi arayanlara, “Ustura Dönüyor” da şiddet ve aksiyonu bir arada sevenler için seçenek olabilir.

Haberin Devamı

Yerçekimi
Gravity
Yönetmen: Alfonso Cuarón
2013/ABD-İngiltere/90’

1991’de çektiği ilk uzun filmi “Sólo con tu pareja”dan beri sıkı takipçisi olduğumuz, distopik başyapıtı “Son Umut”tan (2006) beri hasret kaldığımız Alfonso Cuarón, bu kez bir bilimkurguyla karşımızda. Başrollerinde Sandra Bullock ve George Clooney’i izleyeceğimiz filmde uzayın acımasız ve uçsuz bucaksız derinliklerine gidiyoruz. İlk uzay görevindeki zeki tıp mühendisi Ryan ve son görevine çıkan tecrübeli astronot Matt, önceleri son derece normal görünen görevlerinde felaketin baş göstermesiyle birlikte uzay gemilerini kaybederler. Tamamen yalnız kalan ve birbirlerinden başka hiçbir dayanakları kalmayan ikili için eve dönmenin tek yolu uzayın daha da derinliklerine inmek olacaktır. Cuarón’un etkileyici yönetimiyle adeta baş döndüren Emmanuel Lubezki’ye ait görüntü yönetmenliğini ayakta alkışlıyorsunuz. Bilimkurgu tutkunları kaçırmasın!

Haberin Devamı

Şiddet ve aksiyon gırla

Ustura Dönüyor
Machete Kills
Yönetmen: Robert Rodriguez
2013/ABD-Rusya/107’

Rodriguez’in “Spy Kids/Çılgın Çocuklar” serisinde yarattığı ve “Planet Terror/Dehşet Gezegeni” filmiyle de sürdürdüğü Machete karakteri hayran kitlesini de arkasına alarak 2010’da kendi filmini yaratmıştı. Gişede büyük başarı sağlayan filmin devamında Danny Trejo, Michelle Rodriguez ve Sofia Vergara yerini koruyor. Yeni katılanlar arasında ise Mel Gibson, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Charlie Sheen, Jessica Alba, Lady Gaga gibi ünlü isimleri görüyoruz. Eski ajan Machete Cortez, yeni görevi için bu kez Meksika’ya gidiyor ve tüm gezegeni yok edebilecek güçteki bir silahı ve ona sahip olan silah tüccarı Mendez The Madman’i etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Şiddetle yüklü aksiyon filmlerinin iflah olmaz takipçilerine önerilir.

Modern zamanların Don Juan’ı

Kalbim Sende
Don Jon
Yönetmen: Joseph Gordon-Levitt
2013/ABD/90’

“(500) Days of Summer/Aşkın (500) Günü”, “Inception/Başlangıç”, “Looper/Tetikçiler” filmlerinin yıldız ismi, Joseph Gordon-Levitt senaryosunu da yazdığı “Kalbim Sende”de ilk kez kamera arkasına geçiyor ve modern zamanların Don Juan’ını yaratıyor. Don rolünde yine yakışıklı aktörü izleyeceğimiz film, çapkın kahramanımızın güzeller güzeli Barbara’yla tanışması ve ona aşık olmasıyla birlikte değişen hayatını anlatıyor. Don’un zamanla aşka ve hayata dair aradığı cevapları bulmasına ise orta yaşlarda, etkileyici bir kadın olan Esther yardımcı oluyor. Scarlett Johansson ve Julianne Moore filmin arzulanan kadınları.

Haberin Devamı

Sonbahar Filmekimi’yle güzel

Ankara’da sonbahar habercisi Filmekimi, yılın gözde filmlerini bir araya getiren programıyla iştah açıyor. Gösterimlerin Kızılay Büyülü Fener’de gerçekleşeceği festivalden kaçırmamanız gereken 5 film şöyle:

SEN ŞARKILARINI SÖYLE - Joel Coen & Ethan Coen

Cannes’tan “Büyük Ödül”le dönen film, genç bir folk şarkıcısının 1961 yılında New York müzik piyasasında tutunma mücadelesini izliyor. İzleyenler Coen Kardeşlerin en iyi filmlerinden biri olduğu konusunda hemfikir.

SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR - Jim Jarmusch

Tilda Swinton’ı vampir olarak izlemek bile bu filmi kaçırmamak için yeterli. Jarmusch’un “Ölü Adam”dan bu yana çektiği en iyi film olarak övüldüğünü de hatırlatalım.

Haberin Devamı

MAVİ EN SICAK RENKTİR - Abdellatif Kechiche

Cinselliğe çekincesiz yaklaşımı ve gerçekçiliğiyle sansür ve sanat tartışmalarına yol açtı ve Cannes’ı adeta yerle bir etti. Spielberg başkanlığındaki jürinin de en iyi film seçimi oldu.

KİM Kİ-DUK’TAN MOEBIUS - Kim Ki-duk

Konusu nedeniyle ülkesi Kore’de sansür tartışmaları yaratan ve zar zor gösterim izni koparan Moebius, bir ailenin parçalanmasını cinsellik üzerinden ele alıyor.

GENÇ VE GÜZEL - François Ozon

Ozon’un Buñuel’in meşhur “Gündüz Güzeli”ni çağrıştıran bir öyküyü ele aldığı son filmi, beden, ergenlik, aile ve cinsellik kavramlarını tartışmaya açıyor.

Yazarın Tüm Yazıları