Uyan Ankaralı kazıklanıyorsunuz

Ankara bildiğiniz gibi tam bir keyfi idare ile yönetilmektedir. Geçen yıl halk ile dalga geçer gibi 660 TL/ton olan gaz, yıl sonu 885 TL/ton’a nasıl geldi, inanılmaz ama oldu.

Haberin Devamı

Kasım ayından itibaren gaz satışı 70 TL ile kısıtlı. Nedeni nedir anlamak olası değil. Belki de halkın bilmediği bir şey var, kim bilir. Bugün PTT’den gaz alırsanız yeni uygulama olarak 1 TL PTT kesintisi yapılmakta. Düşünün 70 TL’ye 1 TL kesinti!
Kıyak vergilendirme.
Buna belki birisi hesap verir.
Yeni bir uygulama ile 10 yıllık sayaçlar değiştiriliyor. Nedenini sorunca Sanayi Bakanlığı düzenlemesi diye yanıt veriliyor. Başkent Doğalgaz ofisine gidiyorsunuz, sayacın içinde yüklenmiş olan 34 TL gaz parasını da ödeyip yeni kartınızı alıyorsunuz.
Ya sayaçlar çürük veya altında başka bir dümen var.
Yanıt bekliyoruz lütfen!
Melih Gökçek’ten değil, Enerji, Sanayi ve Maliye bakanlarından; İçişleri Bakanı da müdahil olabilir…
Ve de özelleştirmeden bu gazı kim aldıysa!
Serdar SAĞLAMTUNÇ

Haberin Devamı

Büyükşehir, Çankaya’ya hep kazık mı atacaktır

Ankara Balgat 100. Yıl 1489. Caddede oturmaktayım. 300 metrelik kısa bir caddedir. 50 gün önce birileri gelip caddenin bir tarafından boydan boya 1 metre derinlikte kazdılar, boru ve kablo gibi şeyler döşeyip toprakla kapatıp gittiler. Kazı yerinde ve çalışanlar ile makinaların üzerinde iş ve firma bilgisi yoktu. Kimin kazdığını, ne için kazdığını kimse bilemedi. Demek ki isteyen herkes istediği yolu kazabilirmiş, soran eden yok. O günden bu yana tam üç kez 153 nolu telefona durumu bildirdim. Caddemizin halen yarısı toprak dolgulu ve yoğun trafik nedeniyle evlerimiz toz içinde. Çankaya Belediyesine söyledik, burası caddedir, bizim yetkimiz yok diyor. Büyükşehir Belediyesi 3 kez aramama rağmen cevap bile vermiyor. Buranın sakinleri olarak düşünüyoruz, acaba nereye baş vursak diye.
Av. Selahattin GÖRKEM

Bir özür beklerdik

Antalya’dan Ankara’ya Kamil Koç’un 16 Ağustos 10.30 kalkışlı otobüsü, Aksekiye yakın bir yerde arıza yaptı. Yolcular olarak defalarca Kamil Koç müşteri çağrı merkezini aradık ve bize başka servisin hemen yola çıktığını söylediler fakat bir türlü servis gelmedi. Tam olarak üç buçuk saat Akseki Mevkiinde bekledik. Çağrı merkezini her aradığımızda bize ‘on dakika içinde otobüs gelecek’ dediler. Bu durumu şoföre söylediğimizde ‘her yalana inanmayın’ gibi saçma sapan bir cevap aldık. Sonuç olarak yaklaşık 30 kişi üç buçuk saat yolda bekledik ve yolcular arasına bebek de vardı. Kamil Koç bizim mağduriyetimizi gidermedi ve Ankara’ya geldiğimizde bizden özür dileyen bile olmadı.
Hasan Hiram TUNAHAN

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

CHP Mamak aday adayı Hüseyin Bayındır, Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinin Mamak’tan 10 otobüsle katıldıklarını belirterek, tüm inançların ibadet yerlerinin yapımı, bakımı, onarımı, temizliği elektrik ve su giderleri, yardımcı eleman giderleri CHP’nin yerel iktidarında Mamak’ta Belediye bünyesinde oluşturacağımız inanç fonundan karşılanacaktır” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları