Umduğu değil bulduğu...

BEN bugüne kadar bir hocanın takımı ile saha içerisinde bu kadar fazla oynadığı, oyuncu ve sistem rotasyonu yaptığı bir maç daha görmedim.

Haberin Devamı

Fatih Hoca daha ilk yarının ortalarında o kadar çok oyuncunun yerini ve dolayısı ile saha dizilişini değiştirmek zorunda kaldı ki, imkanı olsa bütün takımı değiştirirdi. Bunun tek sebebi vardı. Ciddiyetsizlik.
Galatasaray ile Braga takımı arasındaki kalite açısından Galatasaray lehine olan fark, ilk yarıda olay oyuna gelince bir o kadar ağır şekilde Braga’nın lehine dönüştü. Braga’nın saha içindeki konsantresi, isteği ve özellikle ciddiyeti, Galatasaray’ın golü yiyeceğini bağırıyordu.

‘Ne de olsa ManU yener’

Galatasaraylı oyuncular o kadar emindiler ki gruptan çıkacaklarına onun rahatlığı ve kopukluğu maça damgasını vurdu. Öyle ya Manchester büyük takımdı ve yedek bile çıksa Cluj’u yenerdi. Galatasaray ilk yarıda öyle bir haldeydi ki doğru dürüst pas yapamayan, bırakın pozisyona girmeyi ceza sahasına girecek adam bulamayan, defansta ve orta sahada bireysel hatalar yapan sıradan bir takım gibiydi. ‘Niye geldik ki buraya? Zaten Manchester yener. Biz de devam ederiz’ der gibi oynadılar.

Haberin Devamı

İlk yarıda Galatasaray:

1- Ciddiyetsiz.
2- İsteksiz.
3- Bireysel hatalı.
4- Birbirinden kopuk.
Formayı isteyen, çözdü
İkinci yarıya değişiklik sayısındaki mecburiyetten dolayı 2 oyuncu değişimi ile başlayan Galatasaray (Hocanın elinde olsa 5 değişiklik yapardı) kale arkasındaki kayaları sarsacak kadar şiddetli soyunma odası depremi ile biraz kendine gelmiş bir görüntüye büründü.
Oyuncuların genelindeki toparlanmayı Amrabat’ın güzel ortasına birinci sınıf kafa vuruşu yapan Burak Yılmaz’ın golü tamamladı. Galatasaray mücadele ve oyunu ciddiye alma dozajını artırınca kalitesini göstermeye başladı. Oyuna giren oyuncuların daha konsantre ve formayı almak isteyen oyunları işi çözdü.

İkinci yarıda Galatasaray:

1- Gidenin farkına varan.
2- Kazanmak isteyen.
3- Fırçadan sonra hatasız.
4- Takım gibi gözüken.

Doğal olanı yaptılar

İlk yarısında gruptan çıkmış ve tatile gitmiş bir G.Saray varken, ikinci yarı gösteri maçına gelmediğini anlayan ve kalitesini ortaya koyan bir ekibe dönüştü. ‘Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş’ misali Galatasaray ikinci yarıdaki normalleşen oyunu ile yine doğal olan gruptan çıkma işini halletti.

Yazarın Tüm Yazıları