"Ücret dışı" bir güzellik

Jean Claude Van Damme, "Benim tekmelerim bile ÖSS kadar acıtmıyor.

Bunun için de Türk gençlerinin ÖSS dramını anlatan bir filmde soruları çalmaya çalışan bir hırsızı oynadım" demiş iyi mi...

Bırakın youtube.com’daki "ÖSYM g..ümü ye!" şarkısı sayesinde isyanını "via internet" uluslararası platformda haykıran Deli grubunun yarattığı yerel infiali; eğitim sisteminin sakaleti Van Damme’ların diline kadar düşmüş durumda yani.

Ki müstehaktır demek ister deli gönül...

Şu memlekette gençlerin çekisi zaten... Bitmeler bilmez. Herhálde diğer yazarlara da bu konuyla ilgili pek çok e-posta geliyordur. Benim check-list’ime en sık düşen şikáyet başlıklarından biri, özellikle yaz aylarında, yani festival dönemlerinde, gençlerden geliyor.

Gençler, bu festivallerin kimin için yapıldığını sorup duruyor. Uzun lafın kısası; genç subaylar (!) yüksek bilet fiyatlarından rahatsızlık duyuyor.

Málûm, öğrenci harçlığıyla 60’tı 100’dü papeller bayılıp gün aşırı konsere gitmek pek mümkün görünmüyor.

Dinamo 103.8, bu anlamda, taşın altına elini uzatıyor. İlk kez 8 Temmuz’da düzenlenecek mini-fest Radar Live’ın girişi için ücret talep edilmiyor. Park Orman’da gerçekleşecek festivale, www.radarlive.com adresinden kayıt yaptıran ilk 7 bin kişi bedava girebilecek. O güne dek 7 bin kişilik kontenjan dolmazsa, kapıda form doldurup kayıt yaptırmak da mümkün olacak.

Kapılar 14:00’te açılacak. Ece Sükan, Ahu Yağtu ve Yağmur Musal’ın kuracağı pazarda birçok butik marka renkli standlarıyla yer alacak, ikinci el giysi ve eşyalar da satılacak.

Ve program daha sonra, elektronik müzik ağırlıklı olmakla birlikte, canlı performansı güçlü gruplardan oluşan sahne şovlarıyla sabah 05:00’e kadar sürecek...

İngiliz Dreadzone, İngiliz Crazy Penis, Fransız The Youngsters, İngiliz The Paddingtons, Alman Ms. John Soda, Hayko Cepkin, Anima, Da Frogg, Homegrown Soundsystem, Cervus...

Bu arada, Dünya Kupası’nda o gün oynanacak maçı kaçırırım derdinde olanlar için üçüncülük maçını izlemek de mümkün olacak. Bir yandan dev ekrandaki maçı izlerken, bir yandan da kurulacak kalelerde penaltı atışlarıyla kapışılacak, Dünya Kupası kadar fiyakalı olmasa da (Háliyle!!!) ödül bile kazanabilirsiniz.

Sonracığıma, 29 Temmuz’da Haliç’te gerçekleşecek Red Bull Air Race World Series’in heyecanından da festival alanına kurulacak bir simülatörle bir parmak bal çalınacak.

Yiyecek ve içecekler de gayet makûl fiyatlara satılacak.

Daha ne olsun?

Sadece elektronik müzikten hoşlanan arkadaşlara değil, açık havada, kaliteli müzik ve türlü atraksiyonlarla çimlerin üzerinde ayakkabıları fırlatıp serilmek isteyenlere, dans etmek isteyenlere, deşarj olmak isteyenlere duyurulur.

Bu kalbinizden temiz sayfadan "Gençler ve genç kalanlar!" diye seslenmek isteriz (!): Bizden duymuş olmayın, ya da olun, hatta daha önce duymuştuysanız, bir de burdan duymuş olun: Türkiye’de iyiniyetli ve iyi şeyler de oluyor.

Gidin, eğlenin, hatta şarkı aralarında Deli grubunun mutena şarkısı "ÖSYM g..ümü ye!!!"yi terennüm edin...
Yazarın Tüm Yazıları