Tsunami ve köpekbalıkları

RUMUZ: OKYANUS

Rüyamda çok ilginç şeyler gördüm. Biz ailece yazlıktaydık. Yazlıktaki deniz, okyanus olmuştu. Orada kuzenim ve halamla bir sandal bulduk. Kuzenimle ve halamlarla sandala binip açıldık. Olduğumuz yerden bakınca kıyı görünmüyordu. Birden tsunami büyüklüğünde bir dalga geldi. Ama tam da bizim üstümüze geldi. Herkes sandaldan düştü. Çok küçük bir kuzenim var. Daha 5 yaşında. O da düştü. Halam kuzenimi alıp bir kulaç attı ve kıyıya geldik. Herkese olanları anlatık. Sonra öbür kuzenimle ve öbür halamla açıldık. Yine çok açılmıştık. Bakınca sahil görünmüyordu. Bu sefer de köpekbalıkları vardı. Sandalın büyük bir kısmını ısırdılar. Yine sandaldan düşmüştük. Halam bir kulaç attı ve yine sahildeydik. Herkese olanları anlatıyorduk. Kuzenlerim çok korkmuştu. Tabii ben de. Babaannem çok kötü oldu. Ağlıyordu. Bize habire: "Ya size birşey olsaydı ben ne yapardım?" diyordu. Uyandığımda kalbim küt küt atıyordu. Sizce rüyanın anlamı nedir?


Yorum: Rüyanızı anlatım tarzınızdan, maceraperest bir yapınız olduğunu ve macera teması içeren şeylerden zevk aldığınızı anlıyorum. Bu durum da bana, seyrettiğiniz deniz faciası içeren bazı filmlerin ardından, rastlantısal olarak bu tür bir rüya görmüş olabileceğinizi düşündürüyor açıkçası.

Ancak böyle bir durumun olmadığını varsayarsak, rüyada görülen okyanusun (dalgalı hali), rüyayı gören kişinin yaşamında yeni başlayan ürkütücü bir dönemi veya olayları yansıttığını ya da kişinin endişe verici durumlarla mücadele etme gücünü ve isteğini gösterdiğini; tsunaminin de aynı şekilde zorlu koşullarla ifade edildiğini göz önünde bulundurarak, rüyanızın, ailenizin içerisinde bulunduğu ürkütücü ve endişe verici yeni koşullara dikkat çektiğini söyleyebilirim sanırım.

Köpekbalıkları, gerçek yaşamınızda bu duruma neden olan veya neden olabileceğini düşündüğünüz kişileri işaret ediyor olabilir. Her seferinde sandalın karaya ulaşması ise, güçlü ve mücadeleci aile yapınız sayesinde, olayların üstesinden geldiğinizi veya gelebilecek güçte olduğunuzu gösteriyor olabilir diye düşünüyorum Niobe’ce.
Yazarın Tüm Yazıları