Teslimiyet

DAHA maçın bu kadar başında, en basit hücum prensibi ile gol yemeyi olsa olsa bu defans becerir.

Haberin Devamı

Hiç mi konsantre değildiniz ki böyle kolay ve ezber bir gol yediniz? Stoper ile sol bek arasına yapılan bir koşu sonundan verilen bir pas ve basit bir gol. Öyle ki, Eto’o vuruş yapmadan önce yan hakeme “Ofsayt var mı” diye bakıp vuracak kadar rahat. Telles hücum yönü iyi bir oyuncu ama özellikle önceliği gol yememek üzerine kurulu maçlarda ilk işini unutmamalı ve önce defans yapmalı. Kaldı ki Mourinho, bu açığı maç boyunca iyi kullandı. Olabilecek en kötü senaryo çok erken gerçekleşti ve zaten kendi evinde avantajlı olan Chelsea maçı 4. dakikada bitirdi.

BİRAZ DİRENÇ

CHELSEA bu kolay golün morali ve rahatlığı ile hiç dirençle karşılaşmadan Galatasaray kalesine gelmeye başladı. Burada sorun erken gol yenilmiş olması kadar, takımı bu çöküşten çıkaracak bir durumun ya da oyuncunun ortaya çıkmamış olması, aynı zamanda. Tabi hemen akla Melo geliyor ama o da çok erken kart görerek kendi işini bitirdi. Drogba-Sneijder’in, karşısında kaliteli defans yapan oyuncular ve deplasman olunca etkilerinin ne denli düştüğü bilinen bir gerçek. O zaman geriye ne kalıyor?. Parçalı ve arma. Ben, Galatasaraylı oyuncuların en azından üzerindeki formaya yakışır mücadele etmesini beklerdim.

Haberin Devamı

SAHADA OLMAYAN

FARK yemekten korkan Mancini zaten turu kaybettiğini kabul ettiğini ilan ederek Melo’yu iki stoperin arasına koydu. 5 defans oyuncusu ile oynayan G.Saray’da değişen hiçbirşey olmadı ve Chelsea yine istediği gibi geldi ve pozisyona girdi. Bu ofsayt taktiğini kim verdi? Chelseali oyuncular için en rahat pozisyona girme şekliydi bu ofsayt taktiği. Sadece bu olsa hadi neyse ama sahada olmayan;
YÜREKLİ OYUN: Galatasaray kaybettiği maçlarda bile rakibine acı çektiren bir takımdı. Dün yürekli oynayarak fark yeseler bu kadar ezilmezdi Galatasaray.
İYİ PERFORMANS: Oyuncular, hem bireysel hem de takım olarak çok kötüydü. Elle gösterilecek tek oyuncu yoktu.
MÜCADELE GÜCÜ: En güçlüsünden, en fiziklisine kadar hiçbir Galatasaray oyuncusu, Chelseali rakipleri karşısında ayakta kalamadı.

Yazarın Tüm Yazıları