Telepatik rüyalar

Rüyalara, tam bir açıklık henüz getirilebilmiş değilse de ’telepatik rüyalar" denilecek türden rüyaların görüldüğü bilinen bir gerçek.

Bunun nasıl olup da meydana geldiği üzerine henüz bilimsel bir açıklama yok. Ancak, kardeşler ve özellikle anne-çocuk arasında kendiliğinden meydana gelen telepatik bir iletişim olduğu tespit edilmiş bulunuyor. Genellikle zor durumda bulunan çocuğun anne tarafından algılanması ve çocuğun sıkıntısını annenin rüyasında gördüğü vakaların sayısı azımsanmayacak kadar çok.

Geçmişte bana anlatılmış bir rüya aklıma geldi. Telepatik rüyalara çok ilginç bir örnek olarak hemen aktarıyorum; Aynı rüyayı anne ve çocuk aynı gece görüyorlar. Rüyada görülen kişi o sırada uzakta olan baba... Çocuk annesine rüyasını anlattığı zaman anne telaşlanıyor çünkü kendi gördüğü rüyayı çocuk ona anlatıyor ve hemen eşini arıyor. Fakat, ondan haber alamıyor. Bunun üzerine otobüse binip eşinin bulunduğu yere gidiyor. Eşini, bulunduğu yerdeki hastanede şiddetli bir ateşle yatarken buluyor. Birbirini seven insanlar arasında sevgi bağının yarattığı telepatik iletişim görülebiliyor. Hemen aklıma gelen bir çiftin bana anlattığı rüya, telepatik rüyalara çarpıcı bir örnek olduğu için aynen aktarıyorum; "Şimdiki eşimle o zamanlar nişanlıydık ve bir arkadaşımın yüzünden tartışıp ayrılmıştık. Müthiş bir üzüntü içindeydim. O gece tam uyumak üzereyken onu zihnimin içinde gördüm. Uyuyordu. Düşüncemde beni aramasını istedim ve o sırada uykuya daldım. Rüyamda onu bizim eve geldiğini ve birbirimizden özür dilediğimizi görmüştüm. Ertesi gün tıpkı rüyamda gördüğüm gibi bizim eve geldi. Aynen rüyamda gördüğüm gibi konuşuyorduk. Beni rüyasında gördüğünü söyledi."

Bu rüya, kısmen bilinçli olarak meydana geldiği için daha da ilginçtir. Ancak, birbirini seven, özleyen ve merak eden kişiler arasında bilinçdışı bir bağ olduğunu da açıkça anlatmaktadır. Ancak, birbiriyle çok fazla ilişkisi olmayan kişiler arasında da telepatik rüyalar görüldüğü ve genellikle bunların zor durumda bulunan birine ilişkin olduğu anlaşılmaktadır.

Mesela, hasta veya bunalımda olan kişiyle ilgili aynı zamanda birden fazla kişi benzer rüyalar görebilmektedirler. Üstelik kardeş ya da her hangi bir yakınlık bağı olmadığı halde.

Duygular zayıf

Risk oranı yüksek işler yapmak için uygun bir gün değil. Duyguların zayıf olduğunu işaret eden gökyüzünün konumu atak yapmak gerektiren konularda başarı ihtimalini azaltıyor. Buna karşılık yapılmış projeler üzerinde çalışmalar, derinleştirilebilir. Kişisel ihtiyaçlara yönelmek için uygun zaman. Bugün isteklerin gözden geçirilmesi ve araştırmaların derinleştirilmesi mümkün. Bugün, ayrıca daha sonra girişimde bulunmak istenilen konulara yönelik gizli incelemeler yapmak için çok uygun.
Yazarın Tüm Yazıları