TAVSİYE YOK ‘ŞANS’ VAR

Seçenekler çok olsa da bu hafta hararetle tavsiye edebileceğimiz bir film yok ne yazık ki. Yine de romantik komedi arayanlar “Bu Aşk Fazla Sürmez”, gülmek isteyenler “Büyükler 2”, korku tutkunları “Şeytan Tohumu”, politik-gerilimden hoşlananlar “Geçmişin Sırları”, animasyon isteyenler de “Uçaklar”da şansını denesin deriz.

Haberin Devamı

Evlilik aşkı öldürür

Bu Aşk Fazla Sürmez
I Give It a Year
Yönetmen: Dan Mazer
2013/İngiltere/97’

“Borat” ve “Brüno” filmlerinin senaristlerinden Dan Mazer’ın ilk yönetmenlik tecrübesi “Bu Aşk Fazla Sürmez”in arkasında “Dört Nikah Bir Cenaze”, “Love Actually”, Bridget Jones serisinin yapımcıları bulunuyor. Film, bir partide tanışıp kısa sürede evlenen Nat ve Josh’un cicim ayları geçtikten sonra yaşadıkları gelgitleri anlatıyor. Romantik komedi arayanlar için eğlenceli bir seçenek olabilir.


Hâlâ büyümediler

Büyükler 2
Grown Ups 2
Yönetmen: Dennis Dugan
2013/ABD/101’

Üç sene önce gösterime girdiğinde 260 milyon dolardan fazla hasılat yaparak yapımcıların yüzünü güldüren “Büyükler”in devam filmi çok gecikmeden geldi. Yönetmeninden oyuncularına neredeyse aynı ekiple çekilen “Büyükler 2”, Lenny’nin arkadaşları ve onların çocuklarıyla birlikte olmak için ailesiyle birlikte memleketine taşınmasıyla başlıyor. Gerisi ise ilk filmdekinden farklı ilerlemiyor. Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek başrollerde.

Haberin Devamı

Şimdi sıra konuşan uçaklarda

Uçaklar
Planes
Yönetmen: Klay Hall
2013/ABD/91’

Disney “Arabalar”ın gördüğü ilgiden memnun kalmış olmalı ki bu kez uçakların konuştuğu bir filme soyunmuş. Hava yarışçısı olarak mücadele etme hayalleri kuran kasaba uçağı Dusty’nin maceralarını konu alan bu animasyon, konusu ve anlatımıyla yetişkinlerden çok çocuklara sesleniyor.

Kutuda cin var

Şeytan Tohumu
The Possession
Yönetmen: Ole Bornedal
2012/ABD-Kanada/95’

“Nightwatch/Gece Bekçisi”, “I Am Dina/Ben Dina” filmleriyle tanıdığımız usta Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal, bu kez paranormal olayların döndüğü doğaüstü bir korkuyla karşımızda. Çok eski zamanlardan kalma bir cinin 21. yüzyılda serbest kalışını konu alan “Şeytan Tohumu”, bir ailenin başından geçen 29 günlük olayları anlatıyor. İkinci el eşyalarını satan birinden gizemli bir antik kutu alan aile, kutunun içinde çok uzun zamandır bir insan ruhunu ele geçirmek için bekleyen, doyumsuz bir cinin serbest kalmasına neden oluyor.

Geçmişten kaçamazsın

Haberin Devamı

Geçmişin Sırları
The Company You Keep
Yönetmen: Robert Redford
2012/ABD/121’

Yönetmenlik koltuğunda görmeye iyice alıştığımız Robert Redford’un son filmi, Neil Gordon’un çoksatan kitabından uyarlama. “Geçmişin Sırları”, New York Albany’de kızı ile sakin bir hayat süren Jim Grant’ın hayatının genç bir gazetecinin iddialarıyla sarsılmasını anlatıyor. Grant cinayet ve soygun suçlamasıyla FBI tarafından otuz yılı aşkın süredir aranmaktadır ve bu süre boyunca bir şekilde onlardan saklanmayı başarmıştır. Tâ ki gazeteci Ben Shepard’ın Grant’in zamanında savaş karşıtı bir militan grubunda aktif olarak görev aldığını ortaya çıkarıp kimliğini ifşa edene kadar. Politik-gerilim türünden hoşlananların beklentilerini yüksek tutmadan izleyebilecekleri film, Redford dışında Shia Labeouf, Julie Christie, Sam Elliot, Richard Jenkins, Susan Sarandon gibi usta isimleri bir araya getiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları