Şuur projeksiyonu

Birçok defa şuur projeksiyonunu yapmayı denedim fakat başarılı olamadım, diyen mektup sahibine kendisini fazla zorlamamasını tavsiye ediyorum.

Fakat denemelerinize kendinizi kasmadan, rahat olarak devam edebilirsiniz. Bunu, hemen sonuç almayı beklemeden yaparsanız başarılı olabilirsiniz. Deneylerinize devam etmek istiyorsanız önce niyet etmelisiniz. Sonra düşünce olarak kendinizi hazırlamalısınız. Deney öncesinde yemek yememelisiniz. Fakat aç olarak da deneye başlamayın. Hafif yiyecekler yiyin ve en az yemekten bir saat sonra deneye başlayın.

Deney öncesi ılık bir duş almak gevşemeye yardımcı olur. Bu çalışmayı, yatak odanızda veya rahatsız edilmeyeceğinize inandığınız bir odada yapabilirsiniz.

Başınızın altına yastık koymadan düzgün biçimde sırtüstü yatın. Önce dikkatinizi yapmak istediğiniz işe yöneltin, başka bir şey düşünmemeye çalışın. Ancak, insan zihni hiçbir şey düşünmeden duramaz. Bu nedenle düşüncelerinizi serbest bırakın aksın, sonra bütün dikkatinizi şuur projeksiyonuna yöneltin. Başlangıçta zor olacaktır, tekrar deneyin.

Daha sonra derin soluklar alarak bedeninizi gevşetmeye çalışın. Tüm dikkatinizi soluğunuza yönelterek düşüncelerinizi de kontrol altına alabilirsiniz. Şayet gevşeyemiyorsanız bütün bedeninizi, yumruklarınızı sıkarak, yüzünüz de dahil olmak üzere sımsıkı kasın ve bırakın. Böylece aniden gevşersiniz. Artık tüm dikkatinizi, bedeninize yöneltin ve yatağın üzerinde yükseldiğinizi hayal edin. Bu sırada bitişik odayı veya salonu düşünebilirsiniz. Bundan sonrası sizin isteklerinize bağlı.

Bazen tam çıkış gerçekleştirileceği sırada, endişe duyabilir ve vazgeçmek istersiniz. Böyle bir duyguya kapıldığınızda, sadece yattığınız yerde yan dönmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca, çıkışı gerçekleştirdikten sonra, bedeninize dönmeyi düşündüğünüz anda dönersiniz, bu konuda endişeniz olmasın.

Genellikle ilk çalışmalarda başarılı olmak zordur. Bu tip çalışmalar disiplinli olmayı ve kararlı bir biçimde sürdürmeyi gerektirir. Birkaç kez denediğiniz halde başarısız olabilirsiniz. Bu doğal bir süreç ve sizin yapamayacağınız anlamına gelmez. Tekrar tekrar denemeli ve bu sırada bedeninizi ve kendinizi hissetmelisiniz. Başarı veya başarısızlık gibi düşünce ve duygulardan sıyrılın ve deney sırasında anlamaya çalışın.

İyimser olacaksınız

Cesaret gerektiren konularda ortaya çıkan fikirler son derece dikkat çekici olabilir. Cesur girişimde bulunanların başarılı olacağını işaret eden gökyüzünün konumu endişe uyandıran olaylar karşısında iyimser bir tavır sergileneceğini gösteriyor. Bugün geleceğe yönelik kaygılardan uzaklaşıp hayata farklı açılardan bakmak ve daha derin araştırmalar yapmak için kuvvetli arzular uyanacak. Meydana gelen olaylar duygu ve istekleri değişmesi için zorlasa bile iyimser yaklaşımlar, zorluklara başa çıkmayı sağlayacak.
Yazarın Tüm Yazıları