Susamlı patatesli börek

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Henüz sıcak haldeyken soyup ezdikten sonra derin bir kaba koyun. (Patatesleri çok ezmemenizi, hafif pütürlü halde bırakmanızı tavsiye ederim:)

Haberin Devamı

Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir derin kaba kırıp mikserin yüksek deviriyle köpük köpük oluncaya kadar, 1-2 dakika çırpın. Yoğurt ve sıyıyağı ilave edip tuz ve kırmızı pul biberi serpin.
Karışımı mikser yardımıyla çırpmaya devam ederken, incecik kıydığınız dereotunu da katın. Mikseri çalıştırmayı durdurup kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekledikten sonra çatalla çırpmaya başlayın.
Son olarak, üzerine ezilmiş patatesleri ekleyip çatalla karıştırmaya devam edin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra sıvıyağla yağladığınız orta boy fırın kabına aktarın.
Elinizi ıslatarak hamurun üzerine düzeltin. Yumurta sarısını da küçük bir kasede çırpıp kaşığın tersiyle hamurun üzerine sürün. Üzerine susam serpiştirdikten sonra 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri sarı-kahverengi oluncaya kadar 35-40 dakika pişirip çıkarın. Hafifçe ılık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

Haberin Devamı

? 1 paket noodle (Çin makarnası olarak da bilinir.)
? 4 adet dana bonfile (Parmak şeklinde şerit şerit doğranmış.) ? 3 adet orta boy patates ? 3 adet yumurta ? 1 su bardağı yoğurt ? 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber ? 1 demet dereotu ? 1 paket kabartma tozu ? 3 su bardağı un
Üzeri için; ? 1 adet yumurta sarısı ? 4 yemek kaşığı susam

Günlük süt önemlidir

Uzmanların üzerinde anlaştıkları bir şeydir, sütün insan sağlığı açısından ne kadar faydalı olduğu. Özellikle de gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde başka hiçbir gıdanın karşılayamayacağı bir yer tutar.
Süt aynı zamanda, hiçbir gıda maddesinin tek başına karşılamayacağı, vücudun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerini içeren bir sıvıdır. Günde bir litre günlük süt tüketerek, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu temel besinlerin çok büyük bir bölümünü karşılayabiliriz.
Diğer süt çeşitlerine oranla daha fazla besin içeren günlük süt, pastorize süttür, yani pastörizasyon işleminden geçmiştir. Günlük süte uygulanan pastörizasyon işlemi sadece ısısal bir uygulamadır. Bu yolla, sütün besleyiciliğine zarar vermeden zararlı maddelerden arındırılmasını sağlanır. Bu nedenle, günlük süt anne sütüne en yakın, en besleyici süt çeşidi olma özelliğine sahiptir.
UHT yani uzun ömürlü sütün, günlük sütten farkı ise, uzun süre bozulmadan korunabilmesi için günlük sütten daha fazla ısısal işleme tabi tutulmuş olmasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları