Süperlerin kapışması

Geçtiğimiz sezon derbilerde G.Saray’ın oyun üstünlüğü vardı ama sonuçlar buna paralellik göstermedi.

Haberin Devamı

Bu maçta G.Saray orta sahasının oyuna hakim olması ve öne çabuk paslar atması beklenen bir durumdu. Çünkü Emre varken bile oyuna hakim olamayan F.Bahçe, dün kontrolü tamamen G.Saray’a verdi.
İlk yarıda asıl mücadele orta sahada yaşandı. G.Saray orta sahası F.Bahçe’ye üstünlük kurdu. Sarı kırmızılılar adına problem girilen pozisyonlardaki bitirici vuruş eksikliği ve defansın göbeğinde yaşanan zaaflardı...
İkinci yarıda F.Bahçe adına değişen ilk yarının son dakikasında bulduğu golün moraliyle başlamış olmasıydı. Cimbom oyunun kontrolünü tekrar eline aldıktan kısa süre sonra golü bulmayı başardı ama Ujfalusi’nin neden olmazsa olmaz oyuncu olduğunu anlatan pozisyonda beraberlik golünü yedi.
Karşılaşmaya asıl tempo ve heyecanı getiren ise Engin’in kırmızı kartı oldu. G.Saray’ın eksik oynadığı bölümde ayakta kalmasını sağlayan ve maçı kazandıran orta sahası ile fizik gücünün kalitesiydi.

MELO VE EMRE

Haberin Devamı

Galatasaray’da genel anlamda bütünün eksik parçası ve yokluğu belli olan Melo idi. Pozisyon yakaladığı zaman önde gol arayan, gol pası atabilen, oyunu yönlendiren ve tabii ki gol atan bir orta saha oyuncusu olan Melo hazır olup takıma dönünce G.Saray’ın oyun temposu ve şekli değişecektir. F.Bahçe’de ise hem ilk derbi maçta hem de sezonun bütününde eksikliği en çok hissedilecek futbolcu Emre Belözoğlu’dur. Emre’siz F.Bahçe agresiflikten uzak, oyun kurmakta zorlanan ve her şeyi Alex-Kuyt ikilisinin becerisinden bekleyen bir takıma dönüştü.
Galatasaray’ın yenilerine göz atacak olursak şunları söyleyebiliriz:

Dany: Sürati ve mücadelesi ligin üst düzey forvetleri için yeterli. Fakat bu özellikler ve fazlası zaten genç Semih de var. Dolayısıyla forma savaşı Semih arasında geçecek. O bölgenin tartışılmaz ismi Ujfalusi’dir.
Umut: Geçen sezonun yıldızı Elmander’in rakibi bunaltan presini tamamlayacak ve orta sahasyı rahatlatacak bir oyuncu.
Hamit: Tecrübesi ve kariyeri tartışılmaz. Fakat bu önemli kriterlerin sonucu ortaya çıkan beklenti de o oranda büyük. Genel görüntüsü daha Real’den dönemediği izlenimini veriyor. Bildiğiniz Hamit’i izlemek için biraz daha zaman gerekecek.

Yazarın Tüm Yazıları