Şubat ayı nasıl geçecek

Kova burcu dönemini yöneten bu ay, evrensel çalışmalar, uluslararası büyük organizasyonlar yapmak için kuvvetli arzuların ortaya çıktığı bir dönem.

Ancak 7 Şubat’tan itibaren yavaşlamaya başlayan Merkür 14 Şubat’ta geri gitmeye başlayacak.

Astrolojik açıdan şubat ayının en önemli olayı Balık burcunda ilerleyen Merkür’ün tam da Sevgililer Günü’nde geri gitmeye başlaması...

Elbette bunun çok önemli bir işaret olduğunu çok fazla anlamasanız bile hissedebilirsiniz. Çünkü Sevgililer Günü; sevginin, aşkın ortaya konduğu, duyguların ifade edildiği bir gün. Ve böyle bir gün Merkür geri gitmeye başlıyor.

Duyguları ve ilişkileri Venüs yönetiyor fakat ifade etmek aklın işi. Yani her türlü iletişim, yazılı veya sözlü anlatım Merkür’ün yönetiminde.

Balık burcunda geri gitmeye başlaması ise, düşüncelerin derinleşeceğini ve ifade etmenin pek kolay olmayacağını gösteriyor. Buna karşılık geçmişte kalmış, unutulmuş veya yarım kalmış konuların bu dönem içinde tamamlanması mümkün. Söylemek isteyip de söyleyemediklerinizi şimdi söyleyebilirsiniz.

Şubat sonuna kadar sürecek devre içinde Balık burcunda geri giden Merkür, şubatın son günü Kova burcunun son derecesine giriyor ve Kova burcunda 25 dereceye kadar geri gittikten sonra 6 Mart günü düzeliyor.

19 Şubat günü Balık burcuna giren Güneş 23-25 Şubat günleri arasında geri giden Merkür ile kavuşum yapacak ve bugünlerde her türlü haberleşmeler ve organizasyonlar açısından zorluk ve karışıklıklar çıkacak. Özellikle iletişim gerektiren konular, sözleşmeler ve büyük organizasyonlar açısından pek uygun bir zaman değil.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenenler başta Balıklar olmak üzere Başaklar. Özellikle burcun ilk 10 günlük devresinde doğanların etkileneceği bu devre içinde İkizler ve Yay burçları sert etki alırken Yengeç, Akrep, Boğa ve Oğlaklar uyumlu etkileniyorlar. Ancak ister sert, ister uyumlu olsun bu dönem geçmişte kalan konuları gündeme getiren olayların meydana geleceğini işaret ediyor.

Değişim olabilir

Bugün Başak burcunda ilerleyen Ay, Oğlak burcunda ilerleyen Mars’ı harekete geçiriyor. Geleceğe yönelik büyük beklentilerin açığa çıkacağı ve zirveye odaklanan güçlü arzuların etkileyici olacağını işaret eden gökyüzünün konumu üst düzey yöneticilerin sistemle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarına yöneleceklerini gösteriyor. Meydana gelen olaylar değişime zorlayabilir ve yaratıcı çalışmalar ortaya çıkabilir. Özellikle gücün ortaya konulmasıyla ilgili felsefenin beklenmedik bir biçimde değişmesi son derece dikkat çekici olacak.
Yazarın Tüm Yazıları