Şu anda Bodrum'da tatilde olabilirlerdi, ama…

Sabahın erken saatleri… Muş'un merkezinden tam 80 kilometre ötedeki bir köyü bulmak üzere yola çıkıyoruz. Yolun ikiye ayırdığı bomboş ovanın içinde hızlı hızlı yol alıyoruz.

Haberin Devamı

Ovada tek bir tarım ürünü bile göremeden, boşlukta uzayan otlara bakıyoruz. Çıplak dağlara… Köyler geçiyoruz, evler, tek tük keçi sürüleri, çocuklar… Yol kenarlarında veya kahvehanelerde oturan erkekler, ama hep çalışan kadınlar ve çocuklar…


Okullar tatil. Çocuklar şimdi kırsal bölge işlerinde ‘zorunlu’ işçi! Oyun oynamak, yeni yerler görmek, eğlenebilmek onlar için hayal. Kendi köylerinin sınırlarından çıkıp, bir ilçeye veya başka bir köye gitmek bile onlar için yeni! Tabii eğer gidebilirlerse… Fakat onların karşısına güler yüzleri ile çıkan birileri var artık. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Bayer Genç Bilim Elçileri!

Haberin Devamı

Uzun süren bir yolculuktan sonra Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyünü görüyoruz. Köyün en tepesinde çok görkemli bir bina! Köyün en gösterişli binası bu… Okul!

Okula yaklaştığımızda cıvıl cıvıl çocuk sesleri duyuyoruz. Gönüllülerden oluşan bilim elçilerinin kurduğu çadırların altına oturmuş çocuklar. Merakla ağabey ve ablalarını dinliyorlar. Genç bilim elçileri de onlara bilimsel düşünmeyi öğretiyor. Bütün çocuklar heyecanlı, yüzleri gülüyor.


Bayer Genç Bilim Elçileri gönüllülerden oluşuyor. Tek amaçları var, çocuklara bilimsel düşünmeyi öğretmek. Bunun için her gün kullandığımız aletlerle muhteşem deneyler yapıyorlar. Belki aralarından bir bilim insanı çıkar, zamanın durduğu bu yerlerden işleyen beyinler türer diye…

Haberin Devamı

Belki şu an Bodrum’da, Çeşme’de tatilde olabilirlerdi, ama her biri il il gezip çocuklarla buluşuyor. Eğer siz de çocuklarla buluşmak isterseniz Bayer Genç Bilim Elçileri’nde gönüllü olabilirsiniz. www.tog.org.tr adresini inceleyin. Çünkü siz de bir çocuk kalbine dokunabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları