Aziz Başkan Başbakanını seçti

ÖNCE Beşiktaş, sonra F.Bahçe’de ayrılığa tanıklık ettik; gazetelerin üçüncü sayfalarına manşetlik malzemeler veren.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Önder Özen, ilk günden sevilmedi, o da kendini sevdirmeye uğraşmadı. Mecburiyetlerden ötürü çıkılan yolda ayrılık kaçınılmazdı. ‘Ayrılık da sevdaya dahildir’ ve fakat ortada sevda olmayınca ‘ayrılıklar üçüncü sayfalara dahil’ oluyor(!) Özen’in özel hayatına dair kurulan kumpas iddialarının tozu dinmemişken, bir başka mecburiyet ilişkisi olan Aziz Yıldırım-Ersun Yanal beraberliği de bitti. Evet, onlar da birbirlerini hiç sevmemişlerdi. Bu yüzden şimdi de ‘sarı lacicert üçüncü sayfa bir ayrılık’ okuyoruz...
Özen, üçüncü sayfalık malzemeye bir ‘yalanlama’ set çekti. Yıldırım ise, doğru olan haberleri bile, -bkz. Salih Uçan transferi- yalanlarken Yanal’ın özel hayatına dair iddiaları yalanlamadı. “Kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez” dese de Yanal’ın özelinin ifşasına katkı sundu. Bu ayrılık, o üzerine titrendiği söylenen ‘kurumsal imajı’ zedelemedi mi? 3 Temmuz’da tape mağduru olduğunu söyleyen Yıldırım, Yanal’ın sızdırılan tape’sine de sessiz kalarak kendi imajını zedelemedi mi?
Yanal vakıasıyla Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile ne kadar paralel olduğunu da bir kez daha gördük. Giderek benzeşiyorlar:
İkisinde de büyüme yavaşladı.
İkisi de Avrupa’dan uzaklaştı.
İkisinin de yandaşları kayıtsız şartsız bağlı.
Ancak en büyük benzerlik liderlikte. Aynadaki akis. İkisi de personel ve sempatizanlarınca ‘baba’ olarak görülüyor! Dahası iki cumhuriyet de vedalaşmayı bilmiyor. Ayrılanı ‘öteki’leştiriyor, ‘hainleştiriyor’lar. Aslında ayrılmasını bilmiyorlar. 17. hocanın imza töreninde bile hale Daum, Zico ve Kocaman gibi ‘eski sevdalar’a laf atılıyor.Ve gidenin yerine gelen... İnsanlar neden ‘Yazık’ dercesine bakıyor gelene? Sosyal medyanın teşhisi hem bunun cevabını hem de iki cumhuriyet özdeşliğini net ortaya koyuyor: Aziz Başkan başbakanını seçti! Darısı..

Haberin Devamı

SİYAH: Stat inşaatındaki yavaşlama

BEYAZ: Soma için F.Bahçe ile dayanışma

Yazarın Tüm Yazıları